Telliskivi Loomelinnakus toimub tänavakino festival

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Telliskivi Loomelinnakus toimub tänavakino festival
Telliskivi Loomelinnakus toimub tänavakino festival Foto: Erakogu

Kolmapäeval, 5.08. 2015 toimub Telliskivi Loomelinnakus (Telliskivi 60a, Tallinn) tänavakino festival, mille kavas on II Rahvusvahelise tänavakino festivali filmid, kirjutab Etnoweb.

Kavas on 10 lühifilmi seitsmest riigist, mida näidatakse 30 linnas – Vladivostokist Lissabonini. Enne festivali algust, 5. augustil, toimub tasuta ekskursioon, mis on pühendatud filmindusele Tallinna ajaloos. Asjast huvitatud linnaelanikud ja –külalised teevad koos giidiga jalutuskäigu Vanalinnas ja Toompeas, kus filmiti vanu nõukaaegseid filme. Muuhulgas tutvustatakse Katariina Käiku, mis on tihedalt seotud filmitootmisega. Samuti saab kuulata legende Vanalinnast. 

Ekskursioon algab Viru Värava juurest kl. 16 ning kestab 1,5 tundi. 

Festivalifilmide näitamine algab kl. 21. 

Tänavakino festival on mittetulunduslik algatus, mille eesmärk on amatöörfilmi ja tänavakino traditsiooni arendamine. 

Rändfestival, mis kestab 4. juulist 12. septembrini 2015, läbib terve kontinendi Vaiksest ookeanist Atlandini (kokku 12 riiki) ning peatub erinevates linnades, kus näidatakse filme, viiakse läbi kultuuri- ja haridusprogramme. 

Festivalil näitavad oma töid noored filmirežissöörid: Enrico Nocera (Prantsusmaa), Yves-Dominique Franck (Belgia), Alexandre Gilmet (Poola), Joao Vasco (Portugal), Juri Hatšadurov (Saksamaa), Aleksei Nužnõi (Venemaa), Marta Rodrigez-Alarcon (Hispaania), Guillaume Levil (Prantsusmaa), Ilja Tšižikov (Venemaa), Builov Vassili (Venemaa). 

Uudis jõuab teieni projekti «LÕVI – lõimumisvaldkonna kommunikatsioonikoostöövõrgustiku arendamine ja uudiste vahendamine» raames. Lõimumisvaldkonna info koostamise ning edastamise projekti «LÕVI» toetab Integratsiooni ja Migratsiooni Sihtasutus Meie Inimesed (MISA).

Foto: MISA
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles