Kampaania abil puhastati tasuta ligi 900 ruutmeetrit soditud pindu

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Möödunud nädalal lõppes kolmes Balti riigis üheaegselt toimunud soditud seinte puhastamise kampaania, mille käigus andsid Eesti, Läti ja Leedu elanikud teada kokku üle 220 soditud pinnast nende kodukohas. Esitatud pindade hulgast valiti välja puhastatavad objektid ning juuli lõpuks puhastati Baltikumis tasuta kokku ligi 900 ruutmeetrit soditud pindu. Kampaania korraldajaks oli puhastustarvete ettevõte Cif.  

Kampaania raames sai iga Eesti, Läti või Leedu elanik saata pildi häirivast soditud pinnast oma kodukohas, mille hulgast valis Cif välja pinnad, mida puhastada. Kõige rohkem pilte laekus Leedust, kus esitati puhastamiseks 109 pinda, sellele järgnes Läti 73 pildiga ning Eestist saadeti 42 pilti soditud pindadest. Igas riigis puhastati ligi 300 ruutmeetrit soditud pindu.

Foto: Cif

«Cif puhastab Eesti» kampaania esindaja Evita Meiere sõnul sooviti kampaania korraldamisega muuta linnaruumi kaunimaks, pöörates tähelepanu seinte sodimise probleemile kõikides Balti riikides. «Kaks kuud kestnud kampaania käigus puhastati nii kortermajade seinu, olulisi linnasümboleid kui ka väga käidavaid kohti. Tallinnas said muuhulgas puhtaks näiteks Balti jaama seinapinnad, Lindakivi Kultuurikeskuse Huviringide Maja, Tartus Võidu sild ning Valga kesklinnas asuv vana Kinomaja hoone,» rääkis Meiere.

Foto: Cif

Inimeste poolt saadetud piltidel olid näha kritseldatud ja soditud pinnad, mis kuidagi linnaruumi kaunimaks ei teinud. «Pindadel, mis puhastati, olid peamiselt lihtsalt hoonete seintele ja muudele pindadele ebaseaduslikult tehtud kritseldused ja soditud kirjad, mis rikkusid kogu ümbruse vaadet. Mõnel juhul olid rikutud näiteks värskelt renoveeritud uue välimusega majad, teistel juhtudel oli näha, et kritseldused olid hoonete pindadel olnud juba aastaid. Loodetavasti jäävad puhastatud pinnad kauaks puhtaks,» rääkis Meiere. 

Foto: Cif

Soditud seinte puhastamise kampaania «Cif puhastab Eesti» toimus Balti riikides 1. juunist 26. juulini.

Foto: Cif
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles