Marie Claire lõpetab ilmumise

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marie Claire peatoimetaja Anu Merila
Marie Claire peatoimetaja Anu Merila Foto: marie claire

Rahvusvaheline naisteajakiri Marie Claire lõpetab 2010. aastal Eestis ilmumise.


«Meie frantsiisileping lõpeb ja seega otsustasid Soome omanikud, et Marie Claire Eestis enam ei jätka,» ütles ajakirja tegevtoimetaja Riina Luik.

Luige sõnul sõlmitaksegi uutel turgudel frantsiisilepingud alguses kolmeks aastaks. «Nagu ikka, vaadatakse majandustulemusi ning need olid omanike jaoks kõige murettekitavamad. Neil [omanikel] ei ole kunagi olnud sisulisi etteheiteid.»

Eestikeelne Marie Claire ilmub veel 2010. aasta novembris kui detsembris, nii et aastatellimuse vormistanud lugejad saavad oma ajakirjanumbrid kätte.

«Me oleme olnud väärikalt oma turul, meie lugejaskond on olnud püsiv ja hea,» jätkas Luik. Esimene eestikeelne Marie Claire ilmus 25. oktoobril 2007.  Ajakirja peatoimetajaks sai Anu Merila. Eesti Marie Claire väljaandmise viimased aastad mõjutas ajakirjandus- ja reklaamiturgu majanduslangus.

«Läbirääkimised käisid juba aasta varem ja meil on väga kahju, et me ei alustanud juba 2006. aastal, kui tegelikult pakkumine tehti. Sellest hoolimata olime me üsna tublid,» leidis Luik. «Meil pole piinlik silma vaadata ei oma kolleegidele ega lugejatele. Meil ei olnud häbi seda teha.»

Ajakirja väljaandja Ühinenud Ajakirjad AS teatas, et Marie Claire tuli Eesti turule ebasoodsal ajal, kuna see hakkas ilmuma majanduslangusega samal ajal.

Ettevõtte teatel pole ajakirja väljaandmine pärast kolmeaastast majanduslanguseaegset ilmumisperioodi majanduslikult otstarbekas, kuna tegemist on väljaandja jaoks kuluka ajakirjaga, mille edus on väga suur roll reklaamimüügil. See on viimasel ajal aga oluliselt vähenenud.

Jaanuarist 2011 jätkuvate tasutud Marie Claire’i tellimuste asemele pakub Ühinenud Ajakirjad võimalust valida kirjastuse mis tahes teine ajakiri koos tasuta lisakuudega. Samuti on tellijail võimalus alates 2011. aasta jaanuarist tellimus katkestada. Tellimuste ümber vormistamist alustatakse 25. oktoobril.

Marie Claire on pikima ajalooga naisteajakirju maailmas, esimene number ilmus 1937. aastal Prantsusmaal. Tänaseks ilmub ajakiri enam kui 30 riigis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles