Ed Solo- tulevane legend laupäeval lokaalis Balou

Kersti Raud
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ed Solo
Ed Solo Foto: Erakogu

See ilmselgelt produktiivne produtsent kes nimetab küll ennast Ed Solo’ks, on kuulajaid endapoole meelitanud nimekate artistidega koostööd tehes. Deekline kellega koos valminud Hot Cakes ja Booty Breaks kuni legendaarse Londoni Fabric Live klubi väljaanneteni; Krafty Kuts; Skool of Thought ja drum 'n' bass legend Brockie’ga on valminud suurtes kogustes klubimikse, millejuures kannatust kvaliteedi juures pole märkigi.

Ida-Londoni tüüp, kelle huvi muusikasse alustas piraat raadiojaamad ning alustas oma karjääri UK kuulsas Sour stuudios. Kuula vaid mõnda Ed Solo lugu või mix’i ja saad aru miks tahame just sellist meest pulti – keegi ei tee klubimuusikat sellisel viisil, mis helitehnikast just nii värskelt välja tuleb.

Nagu ka tema artistinimi eeldab, teeb ta palju iseseisvalt, mitte ainult toetades koostöödele – Ed Solo nimi on ikooniks nii drum 'n' bass;breaks ja dubstep muusika stseenis. Välja tuleks ka muidugi tuua fakti et Ed Solo ja Deekline on need, kes seisavad nime Sludge Records taga.

Alates lugudest “Age of Dub” ja “Atlantis”, kus ta tutvustab noorematele generatsioonidele klassikalist klubimuusikat läbi uute trendide, neid kokkupannes viisil mida loo alguses lootagi ei osanud, kuni legendaarsete lugude nagu näiteks Wu-Tang Clan “Gravel Pit” ümbertegemine hoopis teise atmosfääri remiksitud kujul “Booty Pit”. Selliste tegudega on ta saanud respekti nimedelt nagu Skream ja Kissy Sellout – Tegemist on tüübiga, kes toob praeguses kaasaegses muusikas välja klubimuusika endist ajastu hinge.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles