Noortekeskus kutsub karjääri planeerima

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljandimaa noortekeskus
Viljandimaa noortekeskus Foto: Elmo Riig / Sakala

Viljandimaa noortekeskus algatab lähiajal kaks ettevõtmist, mis aitavad noortel oma tulevikku kavandada. Need on karjääriklubi ning foto- ja videovõistlus «Märka ametit!».

Noortekeskuse karjääriinfo spetsialisti Maarja Voitka sõnul on karjääriklubi õhtutele oodatud kõik noored, kel on soovi oma tulevikku ja edasist elu teadlikult planeerida.

«Vahet ei ole, kas tegemist on põhikooli- või gümnaasiumiõpilasega, kutse- või kõrgkoolis õppiva või sootuks töötava noorega — karjääriklubi on neile kõigile õige koht,» selgitas Voitka.

Esimene õhtu vaagib edukust

Karjääriklubi hakkab koos käima kord kuus ning seal arutletakse põnevatel teemadel, kohtutakse mitme eriala esindajatega, vaadatakse ametifilme, käiakse ettevõtetes ja õppeasutustes ning tehakse palju muud.

Esimene klubiõhtu algab 19. oktoobril kell 18. Arutelu keskendub edukusele. Üheskoos otsitakse vastust küsimusele, kes on edukas inimene, kuidas edukaks saada ja kas üldse on tarvis edukas olla.
Klubiõhtu on kõigile tasuta. Rohkem infot selle kohta saab internetileheküljelt http://karjaariklubi.blogspot.com.

Võistlus on kolmes vanuserühmas

Foto- ja videovõistlusega «Märka ametit!» kutsub Viljandimaa noortekeskuse teabe- ja nõustamiskeskus õpilasi ameteid portreteerima.
«Meie keskel toimetavad päevast päeva sajad põnevad ametimehed ja -naised. Vali neist üks ja tee temast töösituatsioonis vahva foto või video!» kutsus Maarja Voitka noori üles.

Ta lisas, et paremate tööde autorid saavad autasu. Võistlust toetab Nikon, kes on auhindadeks välja pannud fotoaparaadid, paremate videote autoritele on iPod ja digipleierid.
Võistlusel hinnatakse töid kolmes vanuserühmas: alla 14-aastased, 15—18-aastased ja 19—26-aastased.

Tööde esitamise tähtaeg on 30. november.

1. detsembril valib žürii välja iga vanuseklassi paremad, kusjuures hindamisel on kõige olulisem kriteerium foto või video sisu ja kontseptsiooni terviklikkus.

Parematest töödest pannakse kokku näitus, mis avatakse Viljandimaa noortekeskuses 6. detsembril kell 16. Sealsamas kuulutatakse välja ka võitjad.

Esitatud tööd on nähtavad veebilehel http://markaametit.blogspot.com, kust saab ka lähemat infot võistluse tingimuste kohta.

Mõlemad ettevõtmised saavad teoks tänu Euroopa Sotsiaalfondi programmi «Karjääriteenuste süsteemi arendamine» toetusele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles