Venemaal kaalutakse homoemotikonide keelamist

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Erinevad emotikonid
Erinevad emotikonid Foto: SCANPIX

Venemaal kaalutakse homoemotikonide keelamist sotsiaalmeedias, kuna need lähevad vastuollu Venemaa kehtestatud homopropaganda keeluseadusega.

Vene väljaande Izvestija andmetel tõstatas homoemotikonide teema rahvasaadik Mihhail Martšenko.

Martšenko sõnul on samasoolisi paare kujutavad emotikonid vastuolus alates 2013. aastast kehtiva seadusega, mis keelab mittetraditsiooniliste sekssuhete propageerimise.

Selle seaduse alusel on Venemaal blokeeritud mitmeid homoseksuaalsuse teemalisi lehekülgi.

Martšenko sõnul reklaamivad homoemotikonid mittetraditsioonilisi seksuaalsuhteid, kahandavad perekonna väärtust ning on solvavad traditsioonilise pere austajatele.

Venemaa meedia ja sotsiaalmeedia kontrolliorgan Roskomnadzor esitas palve uurida ja raporteerida nende emotkonidega seotut Venema presidendi Vladmir Putini partei Ühtne Venemaa noorteorganisatsioonil Noor Kaardivägi.

Noore kaardiväe pressiesindaja Kirill Grintšenko sõnas meediale, et nad on valmis uurima, kas need emotikonid on Vene seadusega kooskõlas või mitte.

Venemaal suhtutakse homoseksuaalidesse üsna diskrimineerivalt.

Maailmas hakati homoemotikone laiemalt kasutama 2012. aastal ning sel aastal läks laia kasutusse ka lapsega homopaar.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles