PolygonTeater toob välja kakskeelse lavastuse

Andris Tammela
, 24tundi tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: http://lahkumised.blogspot.com

Reedel, 5. novembril esietendub Tallinna Kanuti gildi saalis PolygonTeatri esituses Tamur Tohveri kakskeelne etendus “Lahkumised/Rasstavanija”, mida mängitakse pealinna kõrval ka Narvas ja Kohtla-Järvel.

Tohveri sõnade järgi on “Lahkumised/Rasstavanija” kakskeelne lugu kakskeelse trupiga, sest lahkumine on aktuaalne mõlemas kogukonnas.

“Loos otsitakse lahkumise põhjusi,” selgitas lavastaja. “Minnakse, et mitte naasta. Mis raskendab teineteisemõistmist indiviidide vahel ja kogukondade vahel? Kas meil on kahtlus ühise ruumi võimalikkusest siin ja praegu või hirm oma saamatuse ees seda teostada? Kas minnakse, et tulla ja mõista? Ühel hetkel on maailmaruumis inimesed, kes ei kuulu kuhugi, ei ole kellegi lapsed. Kas see ongi üleilmastumine?”

Tohveri kinnitusel on küsimus mitte ainult kogukondadevahelistes suhetes, vaid tänapäeva ühiskonna identiteedivaeguses üldisemalt, selle avaldumisvormides.

Lavastuses teevad kaasa Elina Pähklimägi, Jekaterina Nikolajeva, Natali Lohk, Aleksandr Kutšmezov, Dmitri Hartšenko ja Meelis Rämmeld.

Lavastust mängitakse 5., 8., ja 9. novembril Tallinna Kanuti gildi saalis, 13. novembril Kohtla-Järve kultuurimajas ja 14. novembril Narva kultuurikeskuses Rugodiv.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles