Ansambel pühendab oma esinemise pühakutele

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ansambel Orthodox Singers
Ansambel Orthodox Singers Foto: Erakogu

Neljapäeval, 21. oktoobril algusega kell 18 toimub Valga katoliiklikus Püha Vaimu kirikus aadressil Maleva 8 kontsertetendus «Eestimaa pühakud». See on pühendatud märtritele ja pühakutele, kes kunagi Eestimaal elanud ja tegutsenud.

Traditsioonilised vanavene, kreeka, süüria õigeusulaulud kõlavad uues kontekstis koos kaasaegse eesti helilooja Urmas Sisaski muusikaga, mis kirjutatud õigeusu tekstide peale spetsiaalselt ansamblile Orthodox Singers.

Kontsertetendusega soovitakse näidata eesti ja slaavi kultuuride ühisjooni ning tõestada, et vaimulik muusika on üle kõigist rahvuslikest ja kultuurilistest erinevustest ja eelarvamustest.

Ansambel Orthodox Singers tegutseb alates 1989. aastast ja on leidnud tunnustamist kui üks Eesti parimaid professionaalseid kooriansambleid. Oldud on mitmete rahvusvaheliste konkursside laureaatide hulgas ja sageli osaletakse Euroopa muusikafestivalidel.

Orthodox Singers koosneb professionaalsetest muusikutest, kes valdavad erinevatele ajastutele omaseid väljendusvahendeid.

Ansambli looja, kunstiline juht ja dirigent Valeri Petrov on tuntud vaimuliku õigeusumuusika tutvustaja ja edendajana Eestis ning kogu maailmas. Tema dirigenditehnika põhineb heliteose vaimse põhiolemuse ja helilooja loomingulise püüdluse mõistmisel. Petrov suudab mõista esitatavate stiilide põhijooni ja neid ansamblile edasi anda.

Sissepääs kontserdile on tasuta. Üritust toetavad Integratsiooni ja Migratsiooni Sihtasutus Meie Inimesed (MISA), Euroopa Kolmandate Riikide Integreerimise Fond ja kultuuriministeerium.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles