Reedest pühapäevani on Kärdlas ratsupäevad ligi 220 hobusega

Aili Ohlau
, Lemmik.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tünnisõit
Tünnisõit Foto: Külli Tedre

Nädala lõpus toimuvad Hiiumaal XIV Kärdla Ratsupäevad, mis on tuntust kogunud terves Eestis ning väljaspoolgi ja muutunud Hiiumaa suve lahutamatuks osaks. 

Ratsaspordi ringkonnas on üritus tituleeritud mitteametlikeks ratsutajate suvepäevadeks, sest toob kokku sajad sportlased ja ratsaspordi huvilised, kes enamasti mandriinimestena naudivad lisaks võistlusmelule ka lihtsalt mõnusat äraolemist saarel.

Võistlusel on Eesti Ratsaspordi Liidu andmeil üle 850 stardi, mis on 100 võrra enam, kui eelmisel aastal. Kohale plaanib tulla 180 ratsanikku 220 hobusega.

Ürituse peakorraldaja Hiiumaa Ratsaspordiklubi juhataja Jaanus Berkmann tõdeb, et võistlus on kasvanud väga suureks ja võistlejate arvu juures hakkab lagi juba kätte jõudma. „Ratsupäevade korraldamine on meie klubi jaoks suur rõõm ja samas ka mahukas töö, mistõttu oleme nii suure huvi üle väga uhked. Siiski peab tunnistama, et 850 starti on juba üsna meie võimete maksimumi lähedal, et võistluse kvaliteet kannatada ei saaks,“ ütles Berkmann.

Ka ürituse kava on traditsiooniliselt väga mitmekülgne ja huvitav, pakkudes tegevust igas vanuses pereliikmele.

Reede hommikust pühapäeva õhtuni võisteldakse takistussõidus, üles seatakse 11 parkuuri kõrgustel 80 – 130 cm. Showprogrammis saab näha nii koolisõidu demonstratsioonesinemist kui vesternratsutamise tünnisõitu.

Laupäeval ja pühapäeval on kavas põllumajandusloomade väljanäitus ning nostalgiahõngulised väljasõidud viljapõldudele ja lüpsifarmi.

Pühapäeva pealelõunal on kõik lapsed oodatud Selveri Tibu ratsarallile.

Kuulata saab erinevat muusikat, muuhulgas esinevad Lihula Puhkpilliorkester ja Risto Paiste, laupäeva õhtul Rannapaargu välilaval Kohvikutepäeva ja Ratsupäevade ühisel afterpartyl astuvad üles Black Velvet ja Bombillaz.

Kärdla Ratsupäeva kohta leiab täiendavat infot veebilehelt www.ratsu.ee

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles