Video: Vene meedia uueks staariks on Rappija-eit, kes väidetavalt mõrvas kümme inimest

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tamara Samsonova
Tamara Samsonova Foto: Youtube

Venemaa meedia on viimastel päevadel kirjutanud Peterburis möödunud nädalal arreteeritud pensionärist, kes väidetavalt tappis umbes kümme inimest.

Meedia ristis 68-aastase Tamara Samsonova Rappija-eideks kunagise kuulsa, 19. sajandi lõpul Londonis tegutsenud sarimõrvari Rappija-Jacki järgi.

Naise sõnul mõrvas ta üle kümne inimese, kuid teda kahtlustatakse esialgu oma naabri julmas mõrvas.

Peterburi kohus määras naisele eile kahe kuu pikkuse eeluurimisvangistuse.

Politseiuurijate andmetel tappis kahtlusalune oma korteris temaga ühes majas elanud 72-aastase Valentina Ulanova.

Pärast uimastamist ja tapmist tükeldas ta ohvri, pani jäänused mustadesse prügikottidesse ning viis need ümbruskonna prügikastidesse.

Telekanal NTV näitas kahtlusaluse naise maja trepikojas oleva turvakaamera lindistuse kaadrit, millel on «mõrvarvanaema» näha musti kotte kandmas.

Kahtlusalune naine sõnas kohtus uurimisistungil, et ta ei ole tapja, kuid ta teab, kes on.

Varem oli ta omaks võtnud vähemalt kolm kuritegu ning veel kaks mõrva, mis leidsid aset üle kümne aasta tagasi.

Pensionil venelanna pidas päevikut, milles on ära toodud detailid kümne isiku tapmise kohta. Ta kirjutas sinna vene, saksa ja inglise keeles.

Kui uurimine kinnitab seda, siis on see venelanna läbi Venemaa ajaloo üks julmemaid sarimõrvareid.

Uudistekanali Lifenews tegi intervjuud naise naabritega, kelle sõnul oli pensionäril ka abikaasa, kes 2005. aastal ühel päeval lihtsalt kadus ning tema saatuse kohta puuduvad andmed.

Naabrite kinnitusel said nad naiselt regulaarselt telefonikõnesid, milles ta kurtis, et tema kallal kasutatakse vägivalda ning ta väärisesemeid varastatakse.

Naabrid lootsid, et selliselt käituv naine pannakse lõpuks psühhiaatriahaiglasse ravile.

Venemaa meedia poolt intervjueeritud kohtupsühhiaatri Mihhail Vinogradovi sõnul on sel naisel raskekujuline skisofreenia ning talle tehakse psühhiaatriline uuring.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles