Video: Hitleri kunagisse kolossi rajatakse luksuspuhkekeskus

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Natsi-Saksamaa juhi Adolf Hitleri käsul 1936. aastal valminud hiigelhoone remonditakse nüüd ning sinna rajatakse luksushotell ja luksuslikud puhkekorterid.

10 000 toaga kaheksa sarnast hoonet asuvad Saksamaa kirderannikul Rügeni saarel Proras, Rostockist umbes 100 kilomeetri kaugusel, edastab catersnews.com.

Natsid tahtsid Prorast teha maailma suurima puhkekoha Kolmanda riigi kodanikele.

Sealseid puhkajaid oleks ees oodanud nii rannamõnud kui mitmed kultuurilised ja sportlikud tegevused, kuid samas oleks tehtud natsiriigi propagandat. Ehitis asub rannast vaid 150 meetri kaugusel.

Lisaks puhkekeskusele oli sinna plaanitud ka sõjaväehaigla.

Pärast teist maailmasõda läks ala DDRile ning alates 1950. aastast oli see militaarstsoon, kuhu sai vaid eriloa alusel. Rahvas pääses uuesti Prora kolossi juurde pärast kahe Saksamaa taasühendamist 1990. aastal.

4,5-kilomeetrise hiigelehitise arhitektiks oli Clemens Klotz, kes oli Hitleri lähikonna üks arhitektidest.  

Luksushotelli rajaval firmal kulus seal ehitusloa saamiseks aastaid, kuna tegemist on negatiivse ajalooga hoonega.

Uude puhkekeskusse ehitatakse spaa, saunad, jõusaal ja bassein. Paiga teeb eriliseks see, et hoonete akendest avaneb kena merevaade.

Luksushotell ja puhkekorterid peaksid valmima 2016. aastal. Varasema 10 000 ruumi asemel tuleb sinna 430 korterit ja hotellituba, mille suurus on 28 - 100 ruutmeetrit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles