Jane Birkin nõuab, et teda ei seostataks Hermese krokodillinahast kotiga

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hermese krokodillinahast kott
Hermese krokodillinahast kott Foto: SCANPIX

Briti laulja ja näitleja Jane Birkin esitas Prantsuse lukuskaupade firmale Hermes nõudmise, et tema nime ei seostatakse ühe nende toote,  populaarse krokodillinahast käekotiga.

Niinimetatud Birkini kotist on kujunenud jõukuse ja luksuse sümbol, samas on see kott krokodillinaha kasutamise tõttu loomakaitsjate kriitika all, edastab The Local.

«Sain teada, kuidas nende käekottide tootmiseks tapetakse julmalt krokodille. Ma ei taha, et minu nimi oleks sellise julmusega seotud. Palusin Hermeselt oma nime eemaldamist kuni selliste käekottide tootmisel on toimunud muutusi,» lausus 68-aastane staar.

Hermes lõi kuulsaks saanud käekoti 1984. aastal Birkinit silmas pidades. Jane Birkin kohtus Hermese juhi Jean-Louis Dumas`ga ning kurtis talle, et väikese lapse emana oleks tal vaja käekotti, mis oleks elegantne, kuid samas praktiline.

Birkini kott muutus kuulsuste seas populaarseks ning seda kannavad näiteks Victoria Beckham ja Kim Kardashian.

Birkini koti krokodillinahast versioon maksab vähemalt 33 000 eurot. Seda kotti valmistatakse ka lehma, vasika ja jaanalinnu nahast.

Nende kottide tootmine toimub Prantsusmaal käsitööna ning koti valmistamiseks kulub 18 – 25 tundi.

Nahk saadakse USA ja Zimbabwe krokodillifarmidest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles