Miss Tiibet reklaamib Eesti moekunstniku kudumeid

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tenzin Dolma
Tenzin Dolma Foto: Tsewang Palden Photography

Eesti moekunstnikud on laias maailmas üha suuremat tuntust kogumas. Moelooja Liisa Sooleppi kudumeid saab nüüdsest näha Tiibeti kroonitud iluduskuninganna ja elukutselise modelli Tenzin Dolma seljas.

2007. aastal Dharamsalas Miss Tiibeti tiitli võitnud ja rahvusvaheliselt eduka modellina töötav Dolma poseerib äsja Indias ja Eestis avaldatud fotol Liisa Soolepp´i pikas kootud mantlis.

Liisa samasugust kudumit on varasemalt kandnud ka lauljatar Lenna Kuurmaa.

«Eesti ja Tiibet on saatusekaaslased ja jagavad sarnast ajalugu. Mõlemad maad on suuremate naabrite poolt tagakiusamise alla sattunud,» ütles Liisa Soolepp.

«Mul on hea meel, et avanes võimalus luua väike kultuurisild ning ühendada eestimaist disaini tiibeti päritolu ilu ja eksootikaga,» jätkas moekunstnik.

Moekunstnik Liisa Soolepp usub, et koostöö Miss Tiibetiga aitab Eestit Aasias ka üldisemalt tutvustada ning loodab Tiibeti modelli peagi Eestisse koostööd jätkama kutsuda.

Liisa Soolepp on oma loomingus keskendunud kudumitele, mis on üheaegselt unikaalsed ja praktilised. Liisa loomingut iseloomustavad geomeetrilised märgid ja soov luua ajatut disaini, tagades seeläbi kudumitele pika eluea.

Miss Tiibet Tenzin Dolmaga on koostööd alustanud ka Eesti moedisainer Kätlin Kaljuvee, kes reklaamib tiibetlannast modelli abil oma uut, huntidest inspireeritud rõivakollektsiooni.

Tiibet on 1950. aastal Hiina Rahvavabariigi poolt okupeeritud riik, mis asub niiöelda maailma katusel, Himaalaja mäestikus ja Tiibeti platool.

Tiibetlaste vaimne juht ja maailma rahusümbol, Tema Pühadus dalai-laama on Eestit külastanud kolmel korral.

Tiibetlaste vägivallatu vabadusvõitlus on viimastel aastatel võtnud eriti traagilise vormi, väljendudes arvukates enesesüütamistes. Tänaseks on Hiina võimu all väljakannatamatuks muutunud elu tõttu ja maailma tähelepanu saamiseks endalt leekides elu võtnud umbes 140 tiibetlast.

Paguluses elab umbes 150 000 tiibetlast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles