17 tundi külmas vees olnud taanlane jäi ellu

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Päästevest
Päästevest Foto: Vida Press

Taani Vordingborgi politsei andmetel jäi purjekast välja kukkunud mees ellu, olles 17 tundi jäises ja suure lainetusega merevees.

47-aastane mees seilas purjekaga välja möödunud teisipäeval ning sattus vette pärast seda kui oli mootori käivitanud ning sõit kulges autopiloodil, edastab The Local.

Mees oli Vejrø saarest umbes 5 – 8 kilomeetri kaugusel kui nägi oma alust iseseisvalt minema seilamas.

Õnneks oli tal seljas päästevest, mis hoidis teda veepeal ning ta hakkas ujuma saare suunas.

«Mees arvas, et saare suunas ujudes on tal rohkem šansse eluga pääseda, kuna seal on veeliiklus tihedam ning keegi võib teda märgata,» sõnas Vordingborgi politsei esindaja Arne Holdesen.

Mees nägi mitut alust vees oldud 17 tunni jooksul ja kasutas endale tähelepanu tõmbamiseks vilet, kuid teda ei nähtud ega kuuldud.

«Teda ei olnud näha ega kuulda tugeva tuule ja kõrgete lainete tõttu,» selgitas politseinik.

Mees ujus lõpuks poini ja tahtis sellele ronida, et tähelepanu äratada, kuid loobus sellest.

«Merepoil oli mereloomi ja -karpe, kes oleksid võinud ta päästevesti lõhkuda ning selle tõttu loobus ta ronimast,» lausus Holdesen.

Mees langetas siis otsuse ujuda Vejrø saarele. Ta oli kadunuks kuulutatud ning teda otsisid päästekopterid ning õhtuses pimeduse seilas üks alus temast kümne meetri kauguselt mööda, kuid teda ei märgatud.

Tuul ja lainetus kandsid mehe lõpuks Vejrø saare lähistele ning purjekaga merel olnud paar leidis ta rannast ühe kilomeetri kauguselt.

Kohale kutsutud kiirabi viis mehe Odense haiglasse, kus teda kontrolliti ning kus ta taastuda sai.

Politsei sõnul oli üllatav, et mees nii kaua jahedas vees vastu pidas.

«Ma ei tea, mis teda selle 17 karmi tunni jooksul elus hoidis. Ta ei maininud, mis see oli. Samuti ei andnud ta alla. Ta oli pärast läbielatut rahulik ja rõõmsameelne,» teatas politseinik.

Mehe kinnitusel ei loobu ta selle juhtumi pärast purjetamisest, kuid sai õppetunni, kui tähtis on merel kvaliteetne päästevest. Ta lisas, et tema päästevesti kvaliteet jättis soovida ning edaspidi varustab ta end paremate päästevahenditega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles