Video: Detroiti püstitati saatanakuju

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Detroidi saatanakuju
Detroidi saatanakuju Foto: SCANPIX

USAs Detroidis asuv saatanlik tempel sai möödunud laupäeval saatanakuju, mis avati mitmesaja inimese osavõtul.

Tegemist on ligi kolmemeetrise ja umbes üks tonn kaaluva kujuga, millel on kitse pea ja jalad ning inimkeha, ning mis kannab nime Baphomet, edastab foxnews.com.

Kuju laubal on näha viisnurka, kõhul madusid ning seljal on tal inglitiivad. Saatana juures on kaks last, kes nagu ta kõnet kuulaks.

Saatanliku templi esindaja Jex Blackmore`i sõnul tuli neil kuju avada salaja, et mitte teiste religioonide esindajates pahameelt tekitada.

Tempel tahtis saatanakuju juba varem avada, kuid siis protestiti selle vastu ja üritus jäeti ära. Nüüdse avamise vastu oli protestijaid vähe ning politsei eemaldas isiku, kes püüdis avamist takistada.

Üritusel mängiti niinimetatud dark punki ning sähvis punane valgus, millega imiteeriti põrgut. Seinal oli ka krutsifiks, kuid tagurpidi asendis.

Saatanliku templi esindajate sõnul ei propageeri nad negatiivset ega õhuta vaenu, vaid tahavad näidata, et maailm on mitmekülgne ning erinevad arusaamad ja religioonid saavad eksisteerida konfliktita.

Saatanliku templi arvates peaks riik ja religioon olema täielikult lahus.

Saatanakuju on praeguses paigas avalikkusele seni, kuni templi esindajad leiavad talle sobivama koha. Näiteks piibli kümne käsu monumendi kõrvale.

Nende arvates oleks siis esindatud mõlemad, nii saatanlik kui jumalik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles