Pildid: Ühendkuningriigis külvavad hirmu väga agressiivsed kajakad

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Briti meedia on sel suvel mitmel korral kirjutanud agressiivsetest kajakastest, kes ründavad ja vigastavad nii inimesi kui loomi.

Isegi Briti peaminister David Cameron on kajakate teemal sõna võtnud, edastab The Guardian.

Väljaannete andmetel on kajakarünnakute ohvriks langenute seas erinevas vanuses täiskasvanuid, lapsi, koeri, kilpkonni ja kasse.

Samuti on kajakad kaasa viinud suure hulga toitu, näiteks friikartuleid, leiba, vorsti, kooke, pontšikuid ja küpsiseid.

Kõige enam on kajakate rünnakutes saanud kannatada Lõuna-Inglismaa Cornwalli elanikud. Hiljuti sattus seal kajakarünnaku tõttu haiglasse 66-aastane Sue Atkinson, kes oli oma koeraga jalutamas. Kajakas tekitas naisele raske peavigastuse.

«Tundsin järsku oma pea juures midagi ja nägin, et see oli kajakas. Ta lõi mulle mitu korda nokaga pähe, tekitades haava, millest hakkas verd voolama. Kartsin, et see kajakas tapab minu,» lausus inglanna.

Kajakarünnaku osaliseks sai ka nelja-aastane poiss, kes sõi vorstivõileiba.

James Bryce langes kajaka rünnaku alla selle tõttu, et lind tahtis temalt võileiva röövida, kuid tabas leiva asemel poisi sõrmi.

«Pärast seda juhtumit kardab James kajakaid. Cornwallis on kajakatega ka varasemalt probleeme olnud, kuid nüüd on olukord väljunud kontrolli alt. Kui varem oleks olnud see imetlust väärt, et kajakas tahab kellegi võileiba, siis enam mitte, sest kajakad on muutunud massiliselt jultunuks,» lausus poisi isa Alex Bryce.

Lisaks inimeste ründamisele on kajakad hakanud ründama ka loomi. Liskeardi rannalt leiti kajakate poolt surnuks nokitud kilpkonn.

Samuti on kajakate sihtmärgiks lemmikloomad. Emile Vincenti Yorkshire`i terjer kaotas elu kui nende elukoha lähedal pesitsev kajakas koera ründas.

«See oli nagu õudusfilmist. Ma ei oleks arvanud, et väikesest koerast võib nii palju verd voolata,» lausus koeraomanik.

Vincenti sõnul ei luba ta oma lapsi kajakate tõttu üksinda õue mängima.

«Olen kuulnud, et kajakad ründavad täiskasvanuid, seega võivad nad ka lapsi rünnata. Kajakad on muutunud aina julgemaks ja agressiivsemaks,» lausus inglane.

Politsei ja päästeteenistuse teatel ei saa nemad kajakaprobleemi lahendada.

Sel nädalal avaldasid mitmed Briti väljaanded loo kajakast, kes tappis ja kugistas kuldnoka alla. See lind tituleeriti «kannibaliks».

Meedia arvates on kajakatest kujunenud «vaenlane number üks».

Cornwalli võimud on jaganud kodanikele ja turistidele, et need end kajakate eest kaitsta saaks, suuri ja tugevaid vihmavarje ning veepüsse. Inimesed ise on kasutanud kajakate eemalepeletamiseks igasuguseid ettejuhtuvaid asju, kaasa arvatud oksi, kive ja muud looduslikku.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles