Pildid: Gerard Depardieu õppis Valgevenes heina niitma

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Prantsuse näitleja Gerard Depardieu sai Valgevene presidendilt Aljaksander Lukašenkalt õppetunni, kuidas niita heina.

Euroopa viimaseks diktaatoriks peetav Lukašenka õpetas prantslast vikatit kasutama pealinna Minski lähedal Ozernõis, kus asub ta maakodu, edastab BBC.

Lisaks sai prantslane koolitust hoburakendi käsitlemisel.

Valgevenes toimuvad varsti presidendivalimised ning Lukašenka arvatakse need võitvat.

66-aastane staar ja teda võõrustanud Valgevene president vestlesid ka keskkonnasõbralikust ökotoidust. Depardieu´le pakuti Valgevene traditsioonilisi roogasid ning kodus valmistatud viina.

Aljaksander Lukašenka on põllumajandusega hästi kursis, kuna ta juhatas nooremana kolhoosi.

Prantsuse näitleja sattus mõni aeg tagasi Ukrainas kriitika alla, kuna ta toetas oma «suure sõbra», Venemaa presidendi Vladimir Putini Krimmi annekteerimist 2014. aastal.

Ukraina julgeolekutöötajad jälgivad, mida Depardieu kirjutab internetis Ukraina ja Venemaa kohta, kuna peavad tema kirjutisi Ukraina julgeolekule ohuks.

2012. aastal teatas Prantsuse president François Hollande, et need, kes aastas teenivad üle ühe miljoni euro, peavad 75 protsenti makse maksma. See ei meeldinud Depardieu´le ning ta süüdistas Prantsuse valitsust tema edukuse ja talendi karistamises.

Näitleja ähvardas, et ta kolib elama Belgiasse. Prantsuse võimud teatasid siis, et Depardieu on kodumaa reetur.

Depardieu´l on aastatega kujunenud sõbralikud suhted Venemaaga ja selle riigi presidendi Vladimir Putiniga. 2013. aastal andis Putin Depardieu`le Vene kodakondsuse ja passi.

Depardieu arvates on Venemaa puhul tegemist väga demokraatliku riigiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles