Sõpruses esilinastub uus Eesti lühimängufilm

Andris Tammela
, 24tundi tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
"Vahetus" jõuab ekraanile.
"Vahetus" jõuab ekraanile. Foto: Luxfilm.ee

Laupäeval, 16.oktoobril näitab Tallinna kino Sõprus Luxfilmis toodetud Anu Auna lühimängufilmi “Vahetus”.

See on kaasaegne psühholoogiline draama kahe väga erineva taustaga naise teravast kokkupõrkest ja ootamatust taaskohtumisest, kus rivaalidest saavad kaasosalised kuritöös ja neil tuleb oma saatus üksteise kätesse usaldada.

Filmi peaosades mängivad Mari Abel ja Katariina Lauk. Teistes osades Mait Malmsten, Indrek Sammul, Aleksander Eelmaa, Helena Meržin, Andres Puustusmaa, Juhan Ulfsak, Hilje Murel, Kertu Köösel ja Mona Pääsuke.

“Vahetuse” maailmaesilinastus toimus Kreekas 2. oktoobril Thessaloniki rahvusvahelisel lühifilmide festivalil, kus režissöör Anu Aunale omistati filmi eest silmapaistva kinokunsti saavutuse auhind.

“Vahetust” saab näha ka kino Sõpruse uues Eesti lühifilmide programmis “Tõde ja tegu” 21.-25.oktoobrini koos Allfilmi poolt toodetud Jaan Toomiku filmiga “Oleg” ja Martti Helde filmiga “Külm on” ning novembri alguses Tartu kinos Ateena.

Lisaks sellele näidatakse “Vahetust” 17. novembril kell 22 NO teatri keldrisaalis. Filmi linastusele järgneb kontsert, kus esinevad filmi heliloojad kitarrist Erki Pärnoja Eestist ja lauljanna Angelina Lundh Rootsist.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles