Kuulus tütarlastekoor külastab Pärnut

Silja Joon
, kultuuritoimetuse juht
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eliisabeti kirik.
Eliisabeti kirik. Foto: URMAS LUIK/PRNPM/EMF

Teisipäeva õhtul annab Pärnu Eliisabeti kirikus tasuta kontserdi Hannoveri tütarlastekoor.

23. oktoobrini on Eestis turneel Hannoveri tütarlastekoor, maailma üks tugevamaid ja tuntumaid neidudekoore.

Tegemist on koorikooliga, kus olemas ettevalmistuskoor, noortekoosseis ja suur kontserdikoor. Kollektiivi juhatab Gudrun Schröfel.

Kontserdikooris laulab 52 tütarlast, kellega teeb tööd 16 inimest Koor on võitnud auhindu mainekatelt võistlustelt kogu maailmas ja andnud välja palju heliplaate. Eestisse tuleb koor esimest korda.

Sidemed Eestiga on tekkinud helilooja Arvo Pärdi kaudu, kes spetsiaalselt Hannoveri koorile on kirjutanud laulu „Kaks palvetajat“ , mida loetakse Pärdi parimaks naiskoorilauluks.

Kontserte antakse ja kultuurikontakte luuakse seekord kolmes linnas: Tartus, Pärnus ja Tallinnas. Igas linnas võtavad Hannoveri külalisi vastu koorid, kellega tehakse koostööd eri vormis. Tallinnas on võõrustajad ETV tütarlastekoor ja Eesti muusika- ja teatriakadeemia noortekoor, Tartus kohtutakse ülikooli naiskooriga.

Pärnut väisab Hannoveri tütarlastekoor 17.-20. oktoobrini. Siin võõrustavad külalisi tütarlastekoor Elise ja dirigent Kai-Tõe Ellermaa.

18. oktoobril toimub kahe koori ühine töötuba, mida juhendab Gudrun Schröfel. Õpitakse laulma ühte Eesti ja ühte Saksa rahvalaulu, mis järgmisel päeval toimuval kontserdil ette kantakse. Samuti jagab dirigent praktilisi teadmisi koori hääleseade vallas.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles