VAATA HIIGELGALERIID! Joogafestival jättis Valge Daami Linna maha hea energia

, Elu24 peatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Laupäeval ja pühapäeval Haapsalus toimunud joogafestivalil väitsid mitmed kohalikud inimesed, et juba neljandat korda seal toimunud üritus jätab maha positiivse energia, mis mõjutab linna veel vähemalt nädala jagu. Sellele eelnenud Ameerika autode paraad oli küll samuti põnev ja oodatud, kuid mootorimürin ja neljarattalistega kaasnev õhkkond oli siiski pisut teistmoodi, väsitavam elamus.

Foto: MediaMarketing

Üks ürituse korraldajatest Anne Kallas rääkis, et laias laastus käis festivalil umbes 1200 inimest, kui sinna arvata ka festivali tiimi inimesed ja basaaril osalenud müüjad.

Senised ürituse vastukajad on olnud vaid positiivsed. Korraldajad jäid rahule ka meediakajastusega, mis Anne Kallase hinnangul on olnud seniste festivalide parim — seda kajastasid nii toimumise aegu kui ka enne mitmed uudistesaated, ajalehed ja portaalid. Oma osa festivali teadvustamisele andis kõigile eestlastele tuntud endine õiguskantsler ja praegune vandeadvokaat Allar Jõks, kes viis ellu oma varem antud lubaduse seista joogahuviliste ees pea peal.

Foto: MediaMarketing

Vanad ja uued joogahuvilised lõid kaasa kõigis üritustest, kuid nagu alati, oli ka neid üritusi, kuhu oli suurem tung ning üheks selliseks oli tantra naistele "Shakti äratamine", mida viis läbi Shashi Solluna.

Huvi pakkusid kõik tantraga seotud rituaalid, neid õpetanud Shashi Solluna ja Kiya Shanti olid festivali teistkordsed külalised. Mõlemad peavad siinset festivali kõige paremini korraldatud joogaürituseks, kuhu nad tulevad meelsasti — ka sel aastal eelistasid nad seda teistele samaaegsetele esinemispakkumistele.

Foto: MediaMarketing

Saali tõi täis ka Helena Lassi Jooga Nidra ehk sügav joogalik puhkus ning festivali üks "kompu"  — Jocke Salokorpi mänguline ashtanga jooga koos Jagaspace Acoustic` muusikaga.

Festivali korraldajad on tavaliselt enne uut üritust osavõtjatelt uurinud, keda nad soovivad seal taas näha ning alati mainitakse esinejaks sündinud Jocke Salokorpit, kes ka ise ei tüdine kaasa löömast.

Foto: MediaMarketing

 "KuulsiEnimtõmbavam nimi festivalil oli kahtlemata peaesineja Dr. Omanand Guruji, kes tutvustas teadvuse äratamise tehnikaid, viis läbi sisemise väe äratamise ja teeta ajulainete meditatsioonid ning joogateraapia levinumatele haigustele.

"Kuulsin paljude osalejate käest, et nad oli väga rahul, Dr. Omanandi raamatud ja plaadid müüdi kõik läbi ja seda saab veel ka tema kodulehel tellida," rääkis Anne Kallas.

Dr. Omanand kiitis joogafestivali kui tähelepanuväärset üritust jooga populariseerimisel praeguses stressirohkes maailmas. Guruji leidis Eestis palju austajaid ja õpilasi, kes said temalt õnnistuse ning lubasid õpetajat külastada tema India ashramis.

Foto: MediaMarketing

Korraldajate arvates jättis Haapsalu Joogafestival endast maha suurema hulga rahulolevamaid, positiivsemaid ja tasakaalu leidnud inimesi.

Juubelinumbriga viies Haapsalu joogafestival toimub järgmisel suvel 23. ja 24. juulil, enne seda pakub joogaelamusi talvine festival Tallinna Kultuurikatlas 12. märtsil 2016.

Vaata suurt pildigaleriid!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles