Sellel reedel on Katlamaja lava live etteastete päralt! Külla sõidab Vince Watson!

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Katlamaja
Katlamaja Foto: Johan Huimerind

EVIL (Electronic Voices In Live) üritusel on olulisimaks märksõnaks LIVE - esiplaanil on elektroonilise tantsumuusika live-etteasted, kus USB-pulkade asemel saavad laval sõna muidu lugematutes stuudiotes rasket tööd rügavad reaalsed instrumendid - süntesaatorid, sämplerid, trummimasinad, sekventserid, kontrollerid, efektiplokid - ja nende peremehed. Ajaloolise avaürituse võõrustajaks saab olema juba eelmisel suvel suvepealinna meelispeopaigaks saanud Katlamaja.

Pole sobivamat kohta, kus võõrustada Amsterdami 909 festivali residenti ning lugematute house- ja technohümnide autorit Vince Watsonit. Tema muusikat riliisivad sheffid underground leibelid - Planet E, Ovum, Cocoon, Pokerflat, Tresor. Hiljuti tõusis tema Yoruba Musicu poolt välja antud «Eminescence» Traxsource'i muusikapoes kõige müüdumaks singliks. Tõeline talent, kes lisaks kõigele suudab oma stuudiotöö vilju väga veenvalt ka laval lives taasesitada. Lavalt ei puudu ka tema meelistööriista legendaarse trummimasina Roland TR-909 järeltulija ja edasiarendus TR-8.

Foto: katlamaja

Lisaks kuulsale külalisele teevad live etteaste ka kaks eestimaist artisti - Dave Storm ja Firejose.

Foto: Resident Advisor

DAVE STORM tegi oma debüüt-live eelmisel aastal Läti Positivus festivalil ning järgnesid mängud Tallinn Music Weeki Red Bulli laval ning klubisStudio. Dave kasutab oma lugude luupe, mida täiendab jooksvalt trummimasinate ja süntidega. Aastaga on masinapark täienenud ja sound muutunud sügavamaks ja jõulisemaks.

Foto: Johan Huimerind

FIREJOSE set keerleb ümber 606, 808 ja 909 trummisoundide, mida on ohtralt töödelnud erinevate masinatega. Soundi kirjeldaks sõnadega dirty, loose ja acid! Tema set-up on suhteliselt minimaalne - Ableton Push juhatab keskel vägesid, MS20 vastutab madalate sageduste üle ja monotron delay annab kompotile mõnusa analoog soundi!

Foto: Johan Huimerind

Selleks, et esinemiste detailid ja live moment paremini pidulisteni tuua, tehakse suurel ekraanil ka videoülekande.

Rohkem infot üritus kohta leiate Facebookist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles