Galerii: Tallinna Merepäevad seilasid lõpule

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tallinna Merepäevad 2015 on tänaseks lõpule seilanud ning tihe programm oma punkti saanud. 17.-19. juulini said merepäevade külastajad nautida nii kultuuriprogrammi Noblessneri teatrisadamas, külastada erinevaid kontserte kui ka saada osa mereatraktsioonidest. Kokku külastas Vanasadamat, Noblessneri teatrisadamat ja Lennusadamat ca 100 000 inimest, mida korraldajad hindavad ilmaolusid arvestades väga heaks.

„Väliürituste suurim riskifaktor on alati ilm. Ükskõik, kui detailselt üritust planeerida peame alati arvestama, et ilm võib tuua üllatusi, mida me ette ei näe. Võime õnnelikud olla, et suur mereparaad õnnestus ning ca 80 lahel seilanud veesõidukit vihm ega torm ei tabanud. Võib julgelt öelda, et mereparaad oli vaatamist väärt sündmus ja seda kinnitas ka asjaolu, et nii Linnahalli katus kui kruiisikai ala oli külastajaid täis,“ rääkis Tallinna Merepäevad 2015 peakorraldaja Taavi Aas.

Millised olid kõige populaarsemad sündmused tänavuste Tallinna Merepäevade ajal? „Nagu aastad näitavad, on Tallinna Merepäevade kõige populaarsemad atraktsioonid seotud just mere peale minekuga ja nii ka sellel aastal. Hoolimata vihmast oli väikelaevasõitude juures pidevalt järjekord. See näitab, et oleme merepäevade korraldusel õigel teel, kuna inimeste merele ja mere äärde toomine on meie üks suurematest eesmärkidest,“ rääkis Aas ning lisas, et eriti hea meel on tal selle üle, et lahesõite tegid väikelaevasõitude kõrval ka suured merekaunitarid nagu Linden, Libava ja Kajsamoor.

Korraldajate sõnul oli üks populaarsemaid atraktsioone ka teist korda Lennusadamas toimunud öölaulupidu, mis hoolimata vihmast tõi kokku ca 2000 inimest. „Öölaulupeo populaarsus näitab, et meil on vaja sellist kohta, kuhu kokku tulla ja üheskoos laulda neid laule, mida me kõik peast teame,“ kinnitas Aas. „Samuti tahan ära märkida rahvusvahelise rannavõrkpalliturniiri Škoda Masters, mis toimus Tallinna Merepäevadel esmakordselt. Tribüünid olid rahvast täis ja külastajad said nii meie enda kui välismaistele rannavõrkpalli sangaritele kaasa elada. Spordi poole pealt olid tippsündmusteks ka Muhu Väina Regatt ja Tallinn Race,“ võttis Aas populaarseimate ürituste teema kokku.

Mis saab edasi? „Kuna Tallinna Merepäevad on suve üks keskseid sündmusi, siis jätkame loomulikult nende korraldamist ja soovime, et merepäevadest saaks Läänemere piirkonna kui mitte suurim, siis üks suurimatest merefestivalidest. Järgmisel aastal ootab merepäevalisi ees tagasipõige ajalukku, sest Tallinna Merepäevad 2016 toovad endaga suure viikingite temaatika. Ees ootavad väga põnevad ja uudsed Tallinna Merepäevad, kuid täpsemalt saame rääkida veidi hiljem,“ jättis Aas saladuseloori õhku.

Tallinna Merepäevad 2015 toimusid Tallinna kolmes kesklinna sadamas tuues Vanasadamasse, Lennusadamasse ja Noblessneri sadamasse tuhanded inimesed Eestist ja välismaalt. Tallinna Merepäevade korraldajad on Tallinna linn, Tallinna Sadam, Eesti Meremuuseum ja Eesti Ajalooliste Laevade Selts.

Vaata pildigaleriist, milline nägi välja Tallinna Merepäevade finaalpäev.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles