Täna algavad uue Eesti mängufilmi “Teesklejad” võtted

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mirtel Pohla - "Teesklejad"
Mirtel Pohla - "Teesklejad" Foto: Promopilt

Täna, 20. juulil algavad Murastes uue Eesti mängufilmi, psühholoogilise draama “Teesklejad” võtted. Andeka režissööri Vallo Toomla mängufilmidebüüdis kehastavad peaosalisi Mirtel Pohla ja Priit Võigemast.

Annal ja Juhanil avaneb võimalus veeta suvenädal rikaste sõprade luksuslikus mereäärses maamajas. Esimesel puhkusepäeval saab Juhan töölt koondamisteate. Pinged kuhjuvad ja seavad nende suhte kahtluse alla: ehk ei olegi see armastus, mis on neid kaheksa aastat koos hoidnud, vaid hirm lahkumineku ees.

Tüli katkestab teine paar, Erik ja Triin, kes on tulnud randa telkima. Kui nende telk tormis puruneb, pakuvad Juhan ja Anna neile võimaluse veeta öö majas. Külalistele jääb mulje, et Anna ja Juhan on majaomanikud, ning viimased ei paranda seda eksitust, saades innustust võõraste imetlevatest pilkudest. Mida kaugemale nad lähevad, seda enam nad armuvad iseendasse oma uutes rollides. Kuni Juhan mõtleb välja vale, mida pole võimalik tagasi võtta...

Lisaks teevad filmis kaasa Mari Abel, Meelis Rämmeld ja Laine Mägi.

Filmi režissöör Vallo Toomla on varem tuntust kogunud oma tudengifilmidega (juba tema esimene lühifilm "Morbius" valiti PÖFF'i lühifilmide festivali "Sleepwalkers" parimaks filmiks ). Filmi stsenaariumi autoriteks on nimekas tandem Livia Ulman ja Andris Feldman (telesarjad “Kättemaksukontor” ja “Keeris”, lühimängufilm “Roosa kampsun”), kunstnik Eva-Maria Gramakovski (“Klass”, “Väikelinna detektiivid”, “Lumekuninganna”) ja operaator Erik Põllumaa (“Risttuules”, "Roukli", “Kõik muusikud on kaabakad”).

Filmile annavad panuse ka rahvusvaheliselt tunnustatud filmitegijad – monteerija Danielius Kokanauskis  ja helirežissöör Vladimir Golovnitski, kes on töötanud selliste filmipärlitega nagu “Maidan”, “My Joy”, In The Fog” (rež Sergei Loznitza) ja ”Eastern Drift” (rež Sharunas Bartas). Lisaks on Vladimir Golovnitski teinud ka Aleksei Popogrebski ja paljude teiste vene indie-lavastajate filmide heli.

Sugugi vähetähtis pole ka psühholoogilise draama sündmuspaik. Kuu aega vältavad filmivõtted toimuvad lummavas mereäärses villas Murastes, mille on rajanud rahvusvahelise mainega arhitekt Emil Urbel ja sisearhitekt Tiina Mang. Tegu on Eesti kaasaegse arhitektuuri ühe vaieldamatu pärliga.

Filmi “Teesklejad” tootja on produktsioonifirma Amrion OÜ, mille mängufilmid “Klass” (2007), “Mina olin siin” (2008), “Polli päevikud” (2010) „Hella W“ (2011), “Eestlanna Pariisis” (2012), “Kertu” (2013) ja “Ma ei tule tagasi” (2014) on olnud edukad nii festivalidel kui kinolevis. Filmi produtsent on Riina Sildos. Filmi kaastootjateks on Studio Uljana Kim Leedust ja Studio Locomotive Lätist.

Filmi rahastajateks on erakapital, Eesti Kultuurkapital, Eurimages, Leedu Kinokeskus ja arvukad sponsorid. Filmi arendust toetas Euroopa Liidu programm Creative Europe ja Eesti Filmi Instituut.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles