Video: «Ristiisa» näitleja suri 79-aastasena

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Alex Rocco Emmy auhinnaga
Alex Rocco Emmy auhinnaga Foto: SCANPIX

USA näitleja Alex Rocco (sünninimega Alexander Federico Petricone),  keda tuntakse enim rollist krimidraamas «The Godfather» (Ristiisa), suri  18. juulil 79-aastasena.

Rocco mängis Moe Greene`i, kasiinojuhti, kes astub vastu tõusva maffiabossi Michael Corleone´i plaanile ta kasiino üle võtta ning maksis selle eest eluga, saades kuuli silma, edastab BBC.

Pool sajandit väldanud näitlejakarjääri jooksul sai Rocco oma rolli eest komöödiaseriaalis «The Famous Teddy Z» Emmy auhinna.

Lisaks andis ta animaseriaalis «Simpsonid» Itchyle ja Scratchyle hääle.

Rocco sündis 1936. aastal Massachusettsi osariigis Cambridge`is ning ta filmidebüüdiks oli 1965. aastal režissöör Russ Meyeri linateos «Motor Psycho.

Rocco kirjeldas rolli «Ristiisas» kui «vabapääsu piletit kõikjale».

Ta mängis enamjaolt gängstereid ning eriti meeldejäävad rollid tegi ta filmides «The Friends of Eddie Coyle» ja «Get Shorty».

Lisaks oli tal roll ka 1980. aastate menusarjas «The Facts of Life».

Rocco arvates oli animategelastele hääle andmine mõnes mõttes raha varastamine, sest näitleja tegelikult ekraanile ei ilmu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles