Bosnia minister keelas Angelina Joliel filmida sõjateemalist armastusfilmi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Angelina Jolie kõnealuse filmi võtetel eile Ungaris Budapestis
Angelina Jolie kõnealuse filmi võtetel eile Ungaris Budapestis Foto: SCANPIX

USA näitlejanna Angelina Jolie oli lavastajana valmis alustama Bosnias oma uue Bosnia sõjast jutustava filmi võtteid, kuid eile tühistas riigi minister juba väljaantud filmimisloa. Väidetavalt armub filmis naine oma vägistajasse.

 

Film tööpealkirjaga «Pealkirjata Bosnia sõja armastuslugu» räägib bosnia naise ja serbia mehe armastusest 1992. aastal alanud sõja, milles kolme aastaga hukkus 100 000 inimest, eelõhtul.

Iltalehti viitab Bosnia meedia väidetele, et filmi stsenaariumi kohaselt vägistab filmi meespeaosaline esmalt naispeaosalise, kes on moslem, hiljem naispeaosaline armub oma vägistajasse.

Bosnia ja Hertsegoviina spordi- ja kultuuriminister Gavrilo Grahovac tühistas filmigrupile antud filmimisloa Bosnias, kuna üks Bosnia sõja naisohvrite ühing esitas protesti valmiva filmi sisu suhtes, kirjutab Reuters.

«Filmis armub ohver oma piinajasse,» ütles Bakira Hasecic, Bosnia Sõja Naisohvrite Assotsiatsiooni president, kohalikule ajalehele. Hasecic esitas võimudele nõude keelata filmimine, kuna stsenaarium solvab sõja naisohvreid ja väänab tõde selle kohta, kuidas naised kannatasid kinnipidamislaagrites. Pole teada, kas sõjaohvrite ühingu president on tutvunud filmi stsenaariumiga.

Kohapealne produktsioonifirma Scout Film selgitab, et film sisu ei õigusta sõjaohvrite ühingu süüdistusi, kuna tegemist on armastusfilmiga. Angelina Jolie on teatanud soovist kohtuda sõjaohvritest naistega, et filmist lähemalt rääkida.

Minister põhjendas oma keeluotsust sellega, et filmigrupi esitatud taotlus saada luba filmimiseks pole seadusega kooskõlas, kuna taotlusele pole lisatud filmi täielikku stsenaariumi.

Produktsioonifirma esindaja sõnul pole Bosnia kultuuriminister varem filmimisloa andmisel nõudnud stsenaariumi esitamist, piisanud on filmi sisu lühikirjeldusest. Stsenaarium on ministeeriumisse juba saadetud.

Minister ütles eile, et filmigrupp võib esitada uue taotluse koos täieliku stsenaariumiga, et saada filmimisluba Bosnias.

Angelina Jolie alustas kõnealsue filmi võtteid mõni nädal tagasi Ungaris Budapestis ja oli plaaninud filmida Bosnias novembrini.

1992-1995 kestnud Bosnia sõjas sõdisid ühelt poolt endine Jugoslaavia osa Bosnia ja Hertsegoviina ning teiselt poolt Jugoslaavia, millest täna on saanud Serbia ja Montenegro.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles