Video. Rahvatantsurühm Viisuke: rahvatantsuga üle Atlandi… ekstreemselt.

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Rahvatantsurühm Viisuke on pisut ebatavaline tantsukoosseis. Koos kantakse edasi ja hoitakse hinges rahvakultuuri, kuid puhtalt tantsuoskusest on poiste jaoks vähe. Nende oskustepagas sisaldab ka akrobaatilisi trikke ning nii on alus pandud uuele tantsuliigile – meedia on nimetanud selle ekstreemrahvatantsuks. 

Viisuke on loodud 5 aastat tagasi Pärnus noortest meestest, kes tegutsevad väga erinevates eluvaldkondades ja keda ei ühendanud mitte miski. Trennid toimuvad senini Pärnu Vanakooli Keskuses, vormis hoitakse end muud moodigi. Tantsudes kasutatavad trikid omandataksi aga nö katse-eksituse meetodil. Kostüümidki on õmmeldud ekstreemtingimusi arvestades, sest meestele pole võõras näiteks juhus, kus publiku ette tuleb astuda 22-kraadise külmaga.

Ekstreemrahvatantsurühma Viisuke plaanid ei piirdu vaid kodukamaral tantsimisega, kaasajastatud rahvuskultuuri soovitakse viia ka nn suure lombi taha ning peagi võetaksegi ette teekond Ameerika Ühendriikidesse.  Kusjuures, reisi toimumisele saavad õla alla panna kõik soovijad Hooandja vahendusel.

Tallinna Merepäevadel astus Viisuke üles mitmel korral ja seda asfaldil. Otsustasime uurida, kas mehed on ikka terved peale ekstreemtantsu ekstreemtingimustes ning osa saada mõningatest tantsuvõtetest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles