Galerii ja video: Tallinna Merepäevad. Mida peidab endas kõige vanglam vangla?

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Üks osa Tallinna Merepäevadest on ekskursioonid Patarei vanglas. Giidi juhatamisel võib jalutada mööda vangla koridore ja astuda kambritesse. Giididel on võtta varnast tõsisemaid lugusid ohtlikest kinnipeetavatest, aga ka ajalookillukesi suurtükipatarei aegadest 19. sajandi esimeses pooles. 

Patarei merekindlust on nimetatud ka kõige vanglamaks vanglaks. Juba mitmeid aastaid on see aga täitnud hoopis meelelahutuskeskuse funktsiooni. Siiski on see ka nö mälupaik, kus ajas tagasi rännata.

Peale ekskursiooni vanglalabürindis soovisime leida vastuseid küsimustele: milline näeb välja vanglagiidi argipäev, kust on pärit sügavad teadmised, mida ajalooannaalid ei sisalda ja kes on ikkagi need, kes käivad Patarei vanglas ekskursioonil? Mida arvavatakse sellest, et sellised rahvarohked suvesündmused nagu Patareiv ja Kultuuritolm enam vangla territooriumil aset ei leia? Ja loomulikult, milline siis on Patarei merekindluse tulevik.

Meie vestluskaaslasteks said ekskursioonijuht Kadi Pilt ja SA Mänguväljaku Fondi juhataja Andrus Villem.

Vaata videot ja tee läbi Patarei vangla ekskursioon pildigalerii vahendusel!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles