Positivuse festivaligiid – juhised ellujäämiseks

Helena Tamm
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Positivus
Positivus Foto: Jelena Rudi

Eile sai festivali Positivus telkimisalale oma kilest ööbimiskoha juba püsti panna ja tänasest  on üheksa aastaga Baltikumi suurimaks kasvanud muusikafestival ametlikult avatud. Selleks, et üle 30 000 külastajaga festivalilt eluga välja tulla ja kõikide võimaluste keskel mitte pead kaotada, mõned juhised.

Telkimisala on tore koht, natukene nagu Imedemaa Alice'i jäneseurg ka, sest mõne festivalikülastaja haarab ta endasse ega lasegi enam lahti. Sellisel moel on aga oht maha magada vaimu- ja hingetoit, kõik muusikalised elamused. See omakorda tähendab, et tuleb kuni järgmise festivalini aastaringi pilk maha visata niipea, kui keegi mõnest Postivusel nähtud mega-show'st juttu teeb.

Telkimisalal viibimisel on ka omad plussid. Esiteks toimub just seal eriti tihe lõimumine kuni kuue rahvuse esindajate vahel. Teiseks on «jäneseurus» oma isekorralduslik programm ja toimuvad n-ö põrandaalused diskod. Alternatiivsemal kultuuriskeenel ei tasu ootusi kõrgele seada. KIWA sealset programmi ei kureeri, pigem meenutab see vahetusüliõpilaste korteripidusid.

Juhul, kui te siiski olete telkimisalale ennast öömajale seadnud ja hakkate pesemisvõimalusi otsima, siis on kõige targem loobuda mõne suurartisti nägemisest. Tõmba liisku ja vali, kas sellel aastal on see vanameister Robert Plant ja The Sensational Space Shifters, briti rokkstaar Kasabian, kultuslik Placebo, maailmatasemel tantsumuusika artist Basement Jaxx, Grammy laureaat St. Vincent, noorte neidude favoriit Tom Odell, läti superstaarid The Sound Poets või eesti omad – Ewert and the Two Dragons.

Festivalialal on kõik peaaegu endistviisi: 6 lava, 150 kontserti ja enam kui tuhat artisti.

Millega Positivus sellel aastal vanu festivalihunte üllatab? Minu rõõmuks muuhulgas tänapäevase tsirkuseprogrammiga, kus teevad eestlastest kaasa Maria Netti Nüganen, Lizeth Wolk ja Grete Gross. Kanuti Gildi festivalil «Lack of Art» põhjal julgen nende harva kodumaal esinevate artistide vaimustavaid ja lugusid jutustavaid etteasteid enam kui soovitada. Oma festivalipäevi saab ka jooga ja korraliku trenniga alustada. Isegi selliseid võimalusi pakub lisaks lugematutele kontsertidele, kogu meelelahutusele ja kõikidele erinevatele toitumisvõimalustele Positivuse kirev programm sellel aastal. 

Janar Ala intervjuud Rootsi ansambliga Kateboy loe Postimehe kultuuriportaalist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles