Külaliikumise konkurss ootab kandidaate

Kuido Saarpuu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aasta küla Kurla-Meossaare.
Aasta küla Kurla-Meossaare. Foto: Erakogu

Kodukant Järvamaa ja Järvamaa Arenduskeskus kuulutavad välja konkursid, et välja selgitada aasta sädeinimene ja aasta küla.


Aasta küla aunimetus omistatakse külale või külade piirkonnale, mis on saavutanud nähtavaid tulemusi külaelu arendades. Aasta sädeinimese tiitli pälvib isik, kes on oma tegevusega kaasa aidanud maa- ja külaelu arengule.
Kandidaate võib esitada iga omavalitsus või organisatsioon, kuid sellega kaasneb osalustasu. Aasta küla konkursil on see 300 krooni ja sädeinimese konkursil 200 krooni.

Kodukant Järvamaa juhatuse esimees Riina Trumm lausus, et osalustasude eest ei administreerita konkursite läbiviimist, vaid soetatakse auhinnad võitjatele ja mälestusmeened nominentidele. «Sel aastal tegutseme nii, et meil pole ühtegi krooni tegevustoetust ühegi omavalitsuse käest ja liikmemaksude eest pole me suutelised auhindu ostma,» selgitas ta.
Trumm sõnas, et nad on arvestanud sellega, et osalustasu tõttu esitatakse vähem kandidaate. «Samas omavalitsuse jaoks ei tohiks 500 krooni olla ületamatu probleem,» arvas ta.
Kandidaate saab esitada 29. oktoobrini Kodukant Järvamaale aadressil Kohtu 2, Türi 72213, Türi vald või e-posti aadressil kodukant.jarvamaa@mail.ee. Märksõnaks tuleb panna «konkurss». (JT)

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles