Väelaulude&mantrate ansambel Tane Mahuta tuleb kokku kaheks kontserdiks

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ansambel Tane Mahuta
Ansambel Tane Mahuta Foto: Tom Valsberg

Esmaspäeval, 20. juulil annab Katariina Kirikus kontserdi legendaarne Eesti/Soome väelaulude ansambel Tane Mahuta, mille liikmed esitavad maailmamuusikat ja pärimuslikke laule erinevatest kultuuridest.

Tane Mahuta leivanumbriks on publik kaasa laulma meelitada, et anda inimestele sügavam elamus iidsete kultuuride traditsioonidest, kus kogu küla, ühes laulis ja tantsis.

«Tane Mahuta esimene kontsert Hopneri majas oli minu jaoks aasta üks suurimaid muusikaelamusi. Pole varem olnud juhust viibida kontserdil, kus esimesest loost alates kuni viimaseni välja oleksin kaasa laulnud. Ja seda olukorras, kus ma arvasin, et ma üldse laulda ei oska,» ütles Viru Folgi peakorraldaja Peep Veedla.

Bändi kuuluvad Indigolastest tuntud maailmarändur Tom Valsberg ja tšellist Joosep Kõrvits. Laulavad näitleja Jane Kruus ja kundalini joogaõpetaja Kadri Rinaldo. Eksootilisi puhkpille nagu birbine, ocariin ja keskaegne trompet mängib Polina Tšerkassova ja Soome metsadest on kohale tulnud trummar ja kõrilaulja Kosmo Taunonpoika. 

Tane Mahuta esineb laulpäeval, 18.juulil Haapsalu joogafestivalil ja annab sel aastal ainult ühe täiskooseisus kontserdi 20. juulil 19.00 Katariina Kirikus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles