Teismeline jäi kerglennuki õnnetuses ellu ning matkas mitu päeva jõudmaks inimesteni

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Autumn Veatch
Autumn Veatch Foto: SCANPIX

USAs Washingtoni osariigis leidis kerglennukiga aset õnnetus, milles olnud teismeline jäi ellu ning matkas mitu päeva, et leida inimesed, kes teda aitaksid.

16-aastase Autumn Veatchi lennuk kukkus alla Washingtoni osariigi põhjaosas mäestikualal, kus on tihe mets, kirjutab The Guardian.

Veatch liikus mitu päeva kiirtee suunas ning lõpuks aitas teda mootorrattur, kes tüdrukut hääletamas nägi.

Okagano maakonna šerifi Frank Rogersi sõnul olid lennukis ka Veatchi kasuvanavanemad Leland ja Sahron Bowman, kes õnnetuses hukkusid. Lennukit juhtis Leland Bowman.

Tüdruku pereliikmed kontakteerusid politseiga kui väikelennuk Beech A-35 ei ei jõudnud Montanast Kalispellist Washingtoni Lyndenisse.

Päästjad saadeti lennukit otsima, kuid mägise ala tõttu oli leidmine raske.

Politsei sai Autumn Veatchi kohta lõpuks infot, et tüdruk liikus kiirtee 20 suunas, mis kulgeb North Cascades rahvuspargist idas.

Veatch selgitas politseile, et lennuk kukkus alla ja süttis. Ta oli ühe päeva õnnetuspaigas ning püüdis lennukist saada kätte kasuvanavanemate surnukehi, kuid see ei õnnestunud.

Üks mootorrattur nägi tee ääres Veatchi ja sõidutas ta 40 kilomeetri kaugusel asuvasse Mazamasse, mille poe töötajad helistasid hädaabisse.

Helikopteriparameedikute meeskond läks sündmuskohale ning tüdruk saadeti Brewsteri haiglasse kontrolli, kus ilmnes, et tal olid vaid kerged vigastused.

Mazama poe juhi Serena Lockwoodi sõnul saabusid mees ja tüdruk poodi esmaspäeva pärastlõunal.

«Oli näha, et tüdruk oli šokis ning kannatada saanud,» lisas Lockwood.

Päästjate sõnul toimis tüdruk õigesti, et läks abi otsima.

Uurimine näitas, et Veatchi ja ta kasuvanavanemate lennuk ületas Idaho-Washingtoni osariigi piiri möödunud laupäeval kell 14.20, kuid üks tund hiljem kadus Washingtoni osariigis Omakis oleva lennukeskuse radarilt. Viimane mobiilisignaal saadi lennukist kell 15.50.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles