Päevatoimetaja:
Katrin Lust
(+372) 56681734
Saada vihje

Laupäeval saab Põhjaka restorani kokkade kõrval kaasa hakkida!

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toimetaja: Inna-Katrin Hein
Copy
Artikli foto
Foto: Siim Vahur

Juba sel laupäeval, 18. juulil, leiab Põhjaka mõisa hoovil aset järjekordne Kahvliahvi kokakooli lustlik kogupere-häppening, mille raames avaneb külastajatele erakordne võimalus restorani väliköögis tippkokkade kõrval kaasa hakkida.

«Avame Põhjakal kahvliahvikohviku, kus pakume oma perede lemmikuid Põhjakalt. Kel isu, saab kööki appi tulla! » ütles Põhjaka mõisa restorani armastatud kokk Ott Tomik.

Tomiku sõnul sisaldab menüü näiteks pannkooki kitsejuustukreemi ja peedipestoga, legendaarset rabarberi-piparmündi limonaadi ning metsikult head jäätisekokteili, kuhu marjadele lisaks peidetud mõisapõllu tervislikku rohekraami.

Kahvliahvi kokakoolis annavad lisaks Ott Tomikule tunde ka toidublogija Mari-Liis Ilover ning Viljandis asuva Rohelise maja kohviku pererahvas Kaari ja Enn Onnid lastega. 

Toidudisaini töötoas tuuakse lauale söödavad metsaannid, millest valmistatakse põnevaid ehteid moekunstnike Anu Samarüütli ja Karolin Kuusiku ning teatrikunstniku Kaili Viidase kääride taktis.

Hetkel on veel viimased kohad vabad, päevakava ja registreerimise juhise leiab Kahvliahvi kokakooli Facebooki-lehelt: facebook.com/kahvliahvid.

Kahvliahvi Kokakooli taga seisab punt noori emasid, kes on pannud tähele, et nemad ise või paljud nende sõbrad hoiavad kiire elutempo, mugavuse või täiuseihaluse tõttu oma võsukesi köögist eemal.

Kokakooli kaudu julgustatakse nii endid kui ka teisi kaasama lapsi toidu valmistamisse juba maast madalast. Et väike inimene näeks ja mõistaks, millest toit koosneb, kuidas see valmib ja kaua selle valmistamine aega võtab ning suudaks tänu sellele teha tervislikumaid toiduvalikuid, nüüd ja tulevikus.

Tagasi üles