Alternatiivfestivali tasakaalustav mõju aitab üles leida kaotatud Mina

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Seeda Randroo
Seeda Randroo Foto: Erakogu

18.–20. augustini toimub Jõulumäel, Tahkuranna vallas, ürgses looduse rütmis Alternatiivfestival ehk Spiritual Fest.

Kohati lausa mehaaniliselt kiirenenud elutempo on muutmas inimesi masinlikuks. Probleemid, millega silmitsi tuleb seista, on ulatuselt erinevad ja nende olemuski kipub suures osas varieeruma. Kuid milleks need kogemused vajalikud on? Mida need tähendavad? Mida peale hakata?

Üks võimalus on oma probleemidega üksi hakkama saada – elame infoühiskonnas, seega on meil juurdepääs raamatutele, internetile ja teistele allikatele. Kõik vajalik on justkui olemas, kuid ikkagi puudub see miski, mis annaks lõpliku teadmise.

Alternatiivfestival ehk Spiritual Fest annabki võimaluse tunnustatud juhendajatega üheskoos praktiseerida ja tunnetada, omandada kogemus ning seeläbi oma eelnevaid teadmisi täiustada. Samal ajal tutvustab see erinevaid teooriaid ning praktikaid, mis aitavad ühiselt liikuda lahendusteni. 

«Suvel on ikka päevad täis tegemisi, aktiivsust – reisid, aiamaad, rannad ja suvepeod, pisut nagu tormlemist ühest kohast teise, nii et aegagi jääb mõneti väheks. Kõik melu justkui keerleb. Hea on aga korraks ka vaikne aeg enda jaoks võtta, et mitte päris ära unustada seda teist põnevat maailma – iseennast. Erinevate juhendajate käe all saab liikuda enesetunnetuse maailma ja teha ühtlasi ka lähemat tutvust nelja erineva kooliga,» ütles Alternatiivfestivali korraldaja Seeda Randroo.

Foto: promo

Festivali juhendajateks on Seeda Randroo Eesti Meditatsiooni Koolist, Sven Konga Eesti Neijingi Koolist, Alar Krautman Krautmani Tervise- ja Massaažiakadeemiast, Joonas Saks Rännaku organisatsioonist Eestis.

See festival on justkui ristmik – ühenduskoht, kus eri suunad, eri koolid ja erinevad inimesed kohtuvad, liikudes üksteist täiendades ja üheskoos edasi. Festivali üks eesmärke on anda ka piisavalt aega igale suunale, et osalejad saaksid sügavamaid kogemusi. Teooriaid ja sõnu on õpitud-kuuldud palju, kuid märkimisväärsed muutused elus tekivad siiski vaid kogemise kaudu.

«See festival on kogemusele orienteeritud – vähe teooriat ja rohkesti kogemist, sest vaid kogemine saab märkimisväärselt muuta elu,» rääkis Randroo.

«Spiritual Fest sündis ootamatult, peaaegu et üleöö. Oli üks järjekordne meditatsiooni hetk ja siis ta tuli, alates nimest kuni juhendajateni välja. Selge oli ka eesmärk – tuua kokku erinevad suunad ühele üritusele, et ühendada. Eraldumine ja pidev piiride tõmbamine sinu-minu, meie-teie vahele, on tekitanud kõikjal palju lõhestumist ja negatiivsust: nii inimeste, organisatsioonide kui ka riikide vahel ning on ütlemata tore seda olukorda tasapisigi vähendama hakata. Osalejatele pakub see samuti head võimalust teha tutvust erinevate suundadega, aga ühes paigas, sama ürituse raames. Selleks, et kõiki neid tundma saada, ei pea siis käima neljal erineval sündmusel. Kui aga mõni tunneb põhjalikumat huvi mingi kindla tee osas ja on plaaninud sügisest kursustele minna, siis saab ta seda festivali võtta ka kui avatud uste päeva – tutvuda kooliga ja saada oma plaanile kinnitust. Kes aga juba on ühe või teise kooli õpilased, neil on suurepärane võimalus tutvust teha ka teiste koolidega või siis saada uudne kogemus oma kooli suvistelt kursustelt Jõulumäel – saada kokku kaunil augustikuul keset suurepärast loodust,» lisas Randroo.

Oluline on mitte unustada iseennast oma vaimsete vajadustega, mistõttu kõige olulisemaks teguriks on rahu. Kuna festival leiab aset metsas, mäeküngaste vahel, on tegemist ideaalse paigaga, kus kolmeks päevaks peatuda ning iseendasse vaadata.

«Inimesed on erinevad: mõnele sobib üks tee, teisele teine, vahel aga mitu rada vaheldumisi. Iga tee lookleb küll erinevalt, kuid ristmik, kuhu välja jõutakse, on sama. On suurepärane elada oma elu hea tunde ja huviga, julgusega ja loominguliselt ning hea on selles suunas liikuda, olla teel,» võttis festivali korraldaja kokku sündmuse mõtte.   

Looduse vaikuses saab nende päevade jooksul tunnetada erinevate meditatsioonide väge, kohtuda idamaise Qigongiga, avastada Hawaii ravisüsteemi ja Brandon Baysi rännakumeetodit, keskenduda trummirütmidele ning maagilise helitoni võngetele. Festival lõpeb väelauludega.

Anna endale see võimalus, veetes kolm päeva suurepäraste inimestega tervendavas looduses, et argiellu naastes saaksid kaasa võtta head tunded ja kindlama tasakaalu! 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles