Tudengifilmi esikoha napsas Jaan Tätte poeg

Risto Mets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pildil jäteb Jaan Tätte jr hüvasti oma isaga, kes sõitis pikale merereisile.
Pildil jäteb Jaan Tätte jr hüvasti oma isaga, kes sõitis pikale merereisile. Foto: Raigo Pajula

Eile tunglesid filmisõbrad kinno Ekraan, et näha oma silmaga parimatest parimaid tudengite filme. Žürii poolehoiu võitis režissööriks õppiva Jaan Tätte juuniori linateos «Ninja», mis täitis kinosaali armastuse, märuli ja unistustega.


Tudengifilm 2010 peapreemia pani taskusse Balti filmi ja meediakooli tudeng Jaan Tätte juunior, vahendas ülikooli kultuuriklubi. Peaauhinnaks oli Nordea pensionifondi stipendium väärtusega 15 000 krooni.

Linateoseid hindasid Helen Vinogradov, Kristiina Davidjants ja Marti Savi. Tätte jr rõõmustas võidu üle ja ütles, et soov Tudengifilmist osa võtta oli juba ammune.

«Võidufilm puudutas saalis olevaid inimesi ja oli selgelt väljajoonistunud karakteritega,» ütles Marti Savi. Ta lisas, et noorte kohta iseloomustas filmi hea näitlejatöö.

Kristiina Davidjantsi sõnul oli «Ninja» selgete pildikaadritega magushapu alatooniga film. Žürii soovitas järgmisel aastal filmitegijatel olla hulljulgemad ja loomingulisemad. Kuid loomulikult ei tohiks puududa ühest heast linateosest eneseiroonia.

Lisaks peaauhinnale andis žürii välja eriauhinnad filmidele «Õige tudeng teeb stuudiumi jooksul...», mille autorid on TÜ suhtekorralduse ja ajakirjanduse esimese kursuse tudengid. Eriauhinna sai ka «Tort», mille autor on Tõnn Sikk. Film «Parim enne on möödas», mille autoriks oli Flo Kasearu, sai PÖFFi eriauhinna ning võlus ka publiku südamed.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles