Eesti 3D-film jõuab ekraanile tuleval aastal

Hendrik Alla
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
«Võlukarikas Rorrima-Bo» filmi võtted
«Võlukarikas Rorrima-Bo» filmi võtted Foto: Taska Film

2011 aastal toob Taska Productions Eestis, Lätis ja Leedus kinoekraanidele Eesti ja Venemaa ühistööna valminud täispika kogupere mängufilmi «Võlukarikas Rorrima-Bo».


Film hakkab jooksma nii 3D kui ka 2D ekraanidel nii eestikeelses kui venekeelses versioonis.  «Võlukarikas Rorrima-Bo» eelarve on üle 80 miljoni krooni ja selle järeltootmisse mahub poolteist aastat mitmekümne arvutigraafiku ja eriefektispetsialisti tööd. Filmi võtted viidi läbi  Tallinnas Ülemiste Citys asuvas sisepaviljonis filmitootja Juhan Saul Grossi juhtimisel.

Mängufilmi dekoratsioonid olid eelmise aasta lõpust avatud ka linnarahvale tutvumiseks, kui neis toimus kogupereüritus «Võlulinn». Filmis teevad kaasa Venemaalt Renata Litvinova ja Aleksander Revva, Eestist Renata Piotrovski, Tarmo Männart ja Ester Pajusoo. Lisaks astuvad üles mitmed lapsnäitlejad. Rezhissöör on Jekaterina Grahhovskaja ja kunstnikuks Kalju Kivi. «Võlukarikas Rorrima-Bo» linastumiseks on ülemaailmaliselt kokkulepped ca 1000 kinoga. Filmi tootmiseks pole kasutatud Eesti riiklikke toetusi.

Vaata videost, millised õudused filmis ees ootavad!

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles