Päästekeskus ootab noori pääste huviringi

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lääne-Eesti päästekeskuses tegutsev pääste huviring.
Lääne-Eesti päästekeskuses tegutsev pääste huviring. Foto: Urmas Luik

Novembrist alustab Lääne-Eesti päästekeskuse Pärnu päästekomando juures taas tegevust pääste noortering, mis ootab osalema 10-15aastasi noori.

Noorteringi eesmärk on tutvustada noortele päästeala valdkondi ja päästja elukutset ning propageerida noorte hulgas päästetöötajale omaseid väärtusi. Samuti pakutakse sellega noortele mitmekülgset ja arendavat vaba aja veetmise võimalust, teatas Lääne-Eesti päästekeskuse pressiesindaja Viktor Saaremets.

Ringides omandavad noored teadmisi ja kogemusi, kuidas õnnetusi ära hoida ja kuidas õnnetuste puhul käituda ning teisi abistada. Teoorias saadud teadmised proovitakse järele praktikas.

Õppeaasta jooksul tutvuvad noored päästesüsteemi- ja tehnikaga, saavad teadmisi tule-, vee- ja  liiklusohutusest, plahvatusohtudest ning teevad tutvust tuletõrjespordiga. Külastatakse politseid, häirekeskust, pommigruppi.

Noortering alustab 2. novembrist, kokku saadakse poolteiseks tunniks kord nädalas teisipäeviti.

Noorteringis osalemine on tasuta. Täpsemat infot jagab Lääne-Eesti päästekeskuse ennetustöö büroo.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles