380 embrüole lauldi serenaadi

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Varajases staadiumis embrüo
Varajases staadiumis embrüo Foto: SCANPIX

Hispaania tuntud laulja-laulukirjutaja Antonio Orozco tegi ebatavalise etteaste, lauldes viljakuskliinikus 380 embrüole serenaadi.

Barcelonast pärit muusik esineb tavaliselt ülikonnas, kuid sel kontserdil kandis ta meditsiinitöötajatele omast sinist riietust, edastab The Local.

Orozco kontsert toimus selle nädala esmaspäeval Barcelonas asuva Intitut Marquési viljakuskliinikus.

Kliiniku töötajad jäädvustasid etteaste, milles laulja istub embrüote hoiukappide juures.

Teada on, et meloodiline muusika mõjub embrüote arengule hästi ning selle tõttu kutsusid viljakuskliiniku arstid laulja esinema.

Laulja sõnas pärast esinemist, et see oli unikaalne kogemus.

Kaks aastat tagasi tutvustasid selle viljakuskliiniku eksperdid Euroopa abistatud viljakuse organisatsiooni iga-aastasel kohtumisel uuringut muusika mõjust embrüote arengule.

Uuring näitas, et muusikahelid aitasid kaasa munaraku viljastumisele ning embrüote kiiremale arengule.

«Tahtsime seda ka tegelikus elus katsetada. Loodetavalt aitab see tõsta viljakustaset,» sõnas viljakusarst Marisa López-Teijón.

Orozco ülistas viljakuskliiniku arstide tööd.

«See on suurepärane, mida arst López-Teijón ja tema meeskond teevad  viljakuse eesmärgil. Inimalgmed saavad kogeda muusikat enne looteks muutumist,» lisas muusik.

Wikipedia: Embrüo ehk idulane on algstaadiumis olev eostusvili, millest areneb välja loode ehk feetus. Eostuse põhjustab munaraku viljastumine seemneraku ehk spermatosoidiga.

Eostumisest algab inimestel rasedus, teistel imetajatel tiinus. Alates 9. nädalast pärast viljastumist nimetatakse inimese embrüo feetuseks ehk looteks.

Embrüo on arenev organism munaraku viljastamisest kuni 8. nädala lõpuni.

Pilte vaata siit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles