Inimõigusaktivistid nõuavad Bill Cosby tähe eemaldamist Kuulsuste alleelt

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Bill Cosby täht kuulsuste alleel
Bill Cosby täht kuulsuste alleel Foto: SCANPIX

Inimõigusaktivistid pöördusid Hollywoodi kaubanduskoja poole, et Hollywoodi Kuulsuste alleelt eemaldataks koomik Bill Cosby täht.

Nad sõnasid, et sellest alleest saaks «häbiallee», kui Cosby täht sinna jääks, edastab foxnews.com.

Selle nädala alguses teatasid uudisteagentuurid viitega 2005. aasta kohtudokumentidele, et Cosby tunnistas kohtus vande all uimasti  Quaaludes andmist naistele, kellega ta tahtis seksida.

Cosby andis kohtusse Temple´i ülikooli endine töötaja, kelle sõnul staar uimastas ta ja kasutas seksuaalselt ära.

2006. aastal jõudsid nad siiski kohtuvälisele kokkuleppele ning Cosby maksis naisele kahjutasu, mille suurus ei ole teada.

«Cosby oli afroameeriklaste iidol, kuid ta pettis meie usaldust ning selle tõttu on meil õigus talle selg keerata. Soovime, et tema täht kaoks teiste kuulsuste tähtede seast. Kui seda ei tehta, siis tuleks see allee nimetada «häbialleeks»,» teatas aktivist Earl Ofari Hutchinson.

Hollywoodi kaubanduskoja teatel ei kavatse nad Cosby tähte eemaldada.

«Täht, mis on Kuulsuste alleele pandud, jääb sinna, kuna tegemist on «staarikangaga», mis kogu aeg täieneb. Me ei ole kunagi ühtegi tähte eemaldanud ega tee seda kunagi,» sõnas kaubanduskoja esindaja Leon Gubler.

Cosby sai oma tähe Kuulsuste alleele 1977. aastal ning see asub Hollywoodi Boulevardi ning North Highland Avenue lähedal.

Vandaalid kraapisid 2014. aastal tähele kolm korda sõna «vägistaja», kuna Cosbyt süüdistati naiste seksuaalses ärakasutamises.

Mitmete kohalike ameeriklaste ja turistide arvates ei saa seda tähte ja Cosby minevikust pinnale tulnut seostada.

«Kui me lähtuks kogu aeg moraalist, siis peaks peaaegu kõik tähed eemaldama. Tähed on antud lava- ja filmisaavutuste ning meelelahutuse eest. Cosby on ikka staar, kas see meeldib või mitte,» teatas Marylandist pärit mees Jason Young, kes on puhkamas Los Angeleses ning külastas ka Kuulsuste alleed.

Floridas Orlandos tegutsev Disney World Resort teatas varem, et nad võtavad Bill Cosby kuju maha.

Vägistamiste vastu võitlev organisatsioon aga nõuab, et Valge Maja konfiskeeriks 2002. aastal Cosbyle president George W. Bushi poolt antud aumedali.  

Rohkem kui kaks tosinat naist süüdistavad Cosbyt nende seksuaalses ärakasutamises ning narkootiliste ainetega uimastamises.

77-aastast näitlejat ei ole kunagi mitte üheski kuriteos süüdi mõistetud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles