Marju Marynel Kuut muudab Rakvere džässisügise värviliseks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marju Marynel Kuut.
Marju Marynel Kuut. Foto: Peeter Langovits/Postimees

Marju Marynel Kuut on tõenäoliselt kõige koloriitsem naisartist eesti džässimuusikute seas. Reedel astub ta üles Rakvere teatri Jazzu­kohvikus kollektiivi Maryn E. Coote & The Groovy Kuutasaurus koosseisus.


Teie firmamärgiks lauljana on eripärane ja kordumatu hääletämber? Kas oskate öelda, millal see välja kujunes?

No ma arvan, et see kujunes välja juba koos mu sündimisega …

Teie emigreerumisest 1980. aastal Rootsi on palju juttu olnud. Mis teie meelest selles “vanas maailmas”, kust te ära läksite, kõige absurdsem oli?

Sellele küsimusele jääb vastamata, kuna ma ei suudaks seda kõike kuidagi ühte märksõnasse panna. Aga absurdsust on küllaldaselt siin ka tänapäeval. Ja väga palju endisega sarnast.

Aga mis on teie jaoks praeguses, tänapäevases maailmas valesti?

See, et enamik mõtleb, et kõik on väga õigesti ... Praktiliselt tunnen ma ennast siin juba väga ammu samuti nagu enne emigreerumist Rootsi.

Nooremad inimesed ei oska seda näha, kuna neil pole millegagi võrrelda. Kui siis ehk ainult vanemate jutu järgi. See pole aga enda läbielatu.

Kui teie nime internetis guugeldada, satuvad silma väga erinevad artiklid: palju viiteid teie muusikale, mõni, mis räägib teie loomingust, vähe on neid, mis räägivad teie elust, aga suhteliselt palju on kollasemaigulisi artikleid à la “Marju Kuut ei käi juuksuris” või “Marju Kuut põdes seagripi juba läbi”. Miks see nii on?

Seda tuleb meie meedia käest küsida. Eriti nende käest, kes selliseid tobedaid pealkirju välja mõtlevad.

Aga mis puutub guugeldamisse, siis oleneb, millise nime alt mind guugeldada. Kui “Marju Kuut”, siis tuleb igasugust möga. Kui “Marju Marynel Kuut”, leiab juba teistsugust ka, ja kui “Maryn E. Coote”, siis ei tohiks kollast olla, sest selle nimega pole keegi veel kollast osanud kokku panna …

Kui palju peaks muusik või laulja üldse tegelema n-ö pildis püsimisega?

Mina ei ole niisuguse asjaga kunagi tegelenud. Olen ju niigi juba väga kaua “pildis püsinud” …

Ma eelistan pigem oma elu privaatsena hoida. Mulle pole kunagi meelt mööda olnud selline pidev tähelepanu. See pigem häirib mind ja teeb isegi haigeks. Ha-ha-ha!

Milline on teie isiklik suhe Rakverega?

Kahjuks mitte mingisugune. Olen seal väga harva, ainult mõne esinemisega seoses käinud. Seepärast on päris huvitav uuesti tulla koos suurema bändiga ja hoopis teistsuguse muusikaga.

Huvitav on ka seda uut kohta näha (Rakvere Teatrikohvik – EK) ja tunda, kus meie kontsert toimuma hakkab.

Kas teil on Rakveres sugulasi, sõpru?

Ei. Kahjuks ei seda ega teist.

Esinesite just hiljuti Rakveres Kroonikeskuses. Mille poolest erineb Rakvere teatri Jazzukohvikus toimuv kontsert Kroonikeskuse omast?

Saan sellest alles siis rääkida, kui olen ka teises ära olnud! Nagu juba mainisin, ma pole Rakvere teatri Jazzukohvikut veel näinudki, ei ole seal kunagi käinud.

Milline mitte teile endale kuuluv laul teid viimati kummitas?

Mitte laul, aga instrumentaal, millele kaasa laulan ka kontserdil – “Bananeira” (João Donato ja Gilberto Gili kirjutatud bossa-klassika – EK).

Marju Marynel Kuut
Sündinud 12. veebruaril 1946 Tallinnas.
Solist, DJ, ansamblite Merl ja Mir liige.
Esineb Rakvere teatri Jazzukohvikus sel reedel, 15. oktoobril koosseisus Maryn E. Coote & The Groovy Kuutasaurus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles