Uus trend on banaanikoorte söömine

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Banaanid
Banaanid Foto: Vida Press

Pidevalt pakutakse välja uusi imedieete, millest üks arvatakse olevat parem kui teine.

Uueks trendiks on banaanikoorte söömine, kuna koored sisaldavad aineid, mis aitavad kehakaalu normaalse hoida, edastab news.com.au.

Dieedieksperdid soovitavad panna hommikusmuuti sisse lisaks banaanile ka banaanikoori.

Teada on, et nii banaanid kui banaanikoored sisaldavad kasulikku A- ja B-vitamiini, luteiini ja teisi antioksüdante, mis aitavad seedimist korras hoida. Kuid kõige kasulikumaks on kiudained, sest neid on koortes enam kui banaani viljas.

Nii koor kui vili annavad pikaks ajaks täiskõhu tunde ning aitavad alandada kolesterooli.

Toitumisekspertide sõnul on banaani rohekas koores rohkem organismile vajalikke aineid kui kollases koores. Banaanis on kokku 40 kasulikku ainet.

Rohelistes banaanides leidub ka heaolu tekitavaid aineid nagu serotoniin, dopamiin ja trüptofaan. Kolm päeva banaanikoorte söömist tõstab kehas heaoluainete taset 15 protsendi võrra.

Kuigi banaani kollases koores on mikrotoitaineid vähem, on selles aga vähivastaseid aineid, mida banaani rohelises koores ei leidu.

Banaanis olevad ained mängivad rolli ka vere valgeliblede tekkes.

Banaani koort saab tarbida, kui panna seda smuuti sisse, teha teed või keeta-küpsetada.

Toorest banaani saab tarbida nii nagu süüakse kartulit ehk keeta ära ja siis teha näiteks banaaniputru.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles