Haapsalus pakutakse Augustibluusi eriroogasid!

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Augustibluus, Boney Fields
Augustibluus, Boney Fields Foto: Pressifoto

Tänasest pakuvad viis Haapsalu söögikohta Augustibluusi eriroogasid. Valida võib erinevate bluusihõnguliste roogade vahel, mis kannavad temaatilisi nimesid nagu “Poissmehe bluus”, “New Orleans”, “Bluesberry Duck”, “Pluusita notsu” ja “The Loop”. Uudsete roogade tellijate vahel loositakse festivalieelsel perioodil välja ka festivali passe. Bluusihõngulisi roogasid saab maitsta nii festivali eel kui selle ajal.

Augustibluusi korraldajate sõnul on neil hea meel, et kohalikud toitlustus- ja majutusasutused aitavad kaasa festivali tutvustamisele linna külalistele ning on igakülgselt abiks festivali eel ja ajal, mil Haapsallu saabub tuhandeid muusikasõpru. Augustibluusi korraldaja Indrek Ditmanni sõnul on koostöö kohalike ettevõtetega aasta-aastalt aina viljakamaks muutunud. “Augustibluus on kasvanud ning on hea meel, et kohalikud majutus- ja toitlustusettevõtted on seda mõistnud ja arengule igakülgselt kaasa aitavad,“ lisas ta.

Eriroogasid pakutakse Haapsalu Kuursaali suvekohvikus, Herman Bar & Bistros, Pizza Grandes, Rootsituru kohvikus ja Africa pubis. Lisainfot loosimise ja eriroogade kohta leiab festivali Facebooki leheküljelt. Augustibluusi projektijuhi Kauri Sinkeviciuse sõnul on festivali ametlike koostööpartnerite hulgas kokku ligemale 20 Haapsalu toitlustus- ja majutusettevõtet, kes on festivali toimumisele oma õla alla pannud.

31. juulil ja 1. augustil Haapsalus toimuva bluusifestivali peaesinejad on Eric Claptoni bändi pikaaegne kitarrist Andy Fairweather Low, ning bluusi sünnimaalt USAst saabuvad festivalile Boney Fields ja Candye Kane. Kodumaiste muusikute koorekiht on kokku pannud eriprojekti hiljuti meie seast lahkunud legendaarse B.B. Kingi mälestuseks. Kokku toimub festivali kaheksal laval kahe ööpäeva jooksul 30 kontserti. Kõikide esinejate tutvustused ja muusikanäited leiab festivali kodulehelt.

Festival Augustibluus toimub käesoleval aastal juba 22. korda. Viimasel kahel aastal on festivali külastanud 12 000 muusikasõpra, kelle hulgas on märkimisväärne osa bluusituriste Soomest, Lätist, Rootsist ja Venemaalt. Alates 2014. aastast on festival European Blues Unioni liige.

Augustibluusi passid, mis tagavad sissepääsu kõikidele festivali kontsertidele, on müügil Piletilevi müügipunktides üle Eesti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles