KOLMAPÄEV, 20. oktoober

Kuido Saarpuu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rakvere Teatri etendus "Onu Remuse lood".
Rakvere Teatri etendus "Onu Remuse lood". Foto: Rakvere Teater

Kl 12 Paide kultuurikeskuse suures saalis Rakvere teatri etendus lastele «Onu Remuse lood».
Mängivad: Toomas Suuman, Margus Grosnõi, Helgi Annast, Volli Käro või Rauno Kaibiainen, Eduard Salmistu ja Indrek Apinis.
Lood Jänkuonust ja Rebaseonust ning nende kaaslastest on Eestis juba mitmele põlvkonnale tuttavad. Kes ei teaks lugu sellest, kuidas Jänkuonu Rebaseonu endale ratsahobuseks võttis või kuidas Rebaseonu Kilpkonnaonu uputas... Pilet 60 kr.

Kl 16.30 Türi noortekeskus viib läbi seiklusmängu «Tunne oma koduvalda», kl 18–22 noortekeskuses samanimeline viktoriin ja noortepidu.

Kl 17 Meossaare kabelimüüride renoveerimisprojekti lõpetamine ja õnnistamine.

Kl 18-22 viktoriin «Tunne oma koduvalda» ja Türi noortekeskuses noortepidu.

Kl 19 Paide kultuurikeskuse suures saalis Rakvere teatri etendus «39 astet». Mängivad Liisa Aibel, Velvo Väli, Peeter Rästas ja Üllar Saaremäe. Tõlkijad KülliSeppa ja Anne-Ly Sova.
West Endi ja Broadway populaarseim spioonikomöödia nüüd ka Eesti teatris! Segage Hitchcocki meistriteos mahlase spiooniromaaniga, lisage killuke montypythonlikku huumorit ja saategi «39 astet» – ülikiire spioonikomöödia kõigile teatriarmastajatele!
Kiired pöörded, verdtarretavad mõrvad, kümned koomilised tegelased, lennuõnnetus otse laval, puuduvad sõrmed, meeleheitlikud põgenemised, käeraudadesse aheldatud noorpaar ning sekka pisut vanamoelist romantikat – kõik see ja enamgi nelja olümpiavormis näitleja esituses!
«39 astet» on ülikiire koomilises võtmes lugu kurikaeltest, kes üritavad 1930ndate aastate Inglismaal suurt riigisaladust maalt välja toimetada, ja vaprast kangelasest, kes neid takistada püüdes kohtub mitme võluva daamiga ning leiab lõpuks oma elu armastuse. Viimastel aastatel Broadwayl ja West Endis publikut naerutav ja spioonifilme parodeeriv lugu jõuab nüüd ka Eestisse!
Pilet 145 ja 120 kr.

NÄITUSED
Eesti Ringhäälingumuuseumis
Püsinäitus «Ringhääling» ning muuseumitunnid ja programmid «Meie uudised», «Teeme ise kuuldemängu», «Mina olen reporter».

Türi muuseum
13. novembrini fotokursuse näitus «Hetki meie elust».

Järvamaa muuseum
Muuseumi püsiekspositsiooni fotonurgas fotod 70ndatest. Fotod on jagatud viie teema vahel: lapseeast tööeani.

31. juulist avatud uuendatud püsiekspositsiooni arheoloogia osa.

Näitus «Järvamaa rahvakunstiühing Veimevakk läbi aastate» ja fuajees Silvia Hiobi maalid. Näitused jäävad avatuks 30. oktoobrini.

Paide kultuurikeskus
27. septembrist näitus «Viis aastat kartulitrüki festivali».

Türi koduvalla nädal
29. oktoobrini omaloominguliste luuletuste konkursi «Kodukoht» tööd on väljas Türi vallavalitsuse I korrusel.

22. oktoobrini fotonäitus «Türi vald tudengite silmade läbi» TÜ Türi kolledžis.

30 oktoobrini näitus «Meie autoreid» Türi raamatukogus.

23. oktoobrini näitused «Siima Škop 90» ja «Jaan Lintrop 125» Oisu raamatukogus.

Türi kultuurimaja
30. novembrini tööpäeviti kl 10-19 Eino Voitki näitus «Jäälilled». Galerii on avatud ka kultuurimajas toimuvate ürituste ajal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles