Täna avatakse Berliinis Eleny Kasemetsa isikunäitus «Rändlinnud»

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eleny Kasemetsa "Rändlinnud"
Eleny Kasemetsa "Rändlinnud" Foto: Pressifoto

«Rändlinnud» on Eleny Kasemetsa esimene isikunäitus Berliinis. Näitusel on väljas sari väikesemõõdulisi õlimaale ning näitus peegeldab kunstniku arusaama hetkel nii Eestis kui ka mujal Euroopas palju poleemikat tekitanud põgenikeküsimusest.

«Eestlased väljendavad pagulaste teemal arvamust väga tuliselt. See on praegune raske küsimuste pilv meie peade kohal ning mitte kõik meist ei ole avatud südamega. Areng ja muutused käivad aga käsikäes. Me januneme olla paremad, kuid kardame muutust. Ka nemad kardavad muutust, sest kõik, mis pakkus neile kord turvatunnet, on ammu lõhutud ning neil tuleb lasta tuulel end paremasse kohta kanda.

Alles hiljuti pääsesime ise raudse eesriide tagant ja nüüd, kus meil on selleks võim, tahame me oma uksed teiste ees sulgeda. Me ei ole keegi ühte värvi. Me ei ole keegi ühest puust. Oleme kõik sellestsamast õrnast materjalist ning loodame mitte rebeneda.

Mind teeb murelikuks ühiskonna empaatiavõime ja soovin, et meie südamed oleksid rohkem avatud. On taunitav, et oma mugavustsooni peetakse olulisemaks kui teiste inimeste elusid.

Arvasin varem, et ma ei sekku kunagi tulistesse päevakajalistesse teemadesse, kuid pagulaste küsimus mõjutab meid kõiki. Kui suudan kunsti keeles inimesi sel teemal veidi laiemalt mõtlema  ärgitada, siis pean seda tegema.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles