Germanwingsi kaaspiloot Andreas Lubitz maeti eile meediakärata

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andreas Lubitz
Andreas Lubitz Foto: SCANPIX

Saksa odavlennufirma Germanwings kaaspiloot Andreas Lubitz, kes uurimise andmetel lendas Prantsusmaal meelega vastu mäge, maeti eile vaikselt ja meediakärata. 

Lubitz maeti oma kodukoha Montabauri surnuaeda ning kohal olid ta pereliikmed ja sõbrad, edastab The Local.

Kohalik väljaanne Rhein-Zeitung ei kajastanud seda matust, kuid siiski käis meediast läbi, et see toimub.

Homme esitlevad Saksa transpordiminister Alexander Dobrindt ja Saksa tsiviillennundusamet lennuturvalisuse uusi reegleid.

Kohe pärast õnnetust esitati küsimus, kas pilootide vaimset tervist tuleks enne lendudele lubamist sagedamini kontrollida, kuna ilmnes, et Lubitzil oli psühholoogilisi probleeme.

Uurimine näitas, et kui Germanwingsi lennuki kapten tualetti läks, lukustas Lubitz kokpiti ukse ja piloot ei pääsenud tagasi.

Germanwingsi emafirma Lufthansa teatas, et ohvrite lähedased peaksid kompensatsiooni saamiseks pöörduma riigi poole.

Saksamaal kehtiva ohvriseaduse kohaselt on õnnetusjuhtumi või vägivalla tõttu kannatanutel või nende lähedastel õigus saada riigipoolset kompensatsiooni.

Ohvrite lähedasi esindava advokaadi Christof Wellensi sõnul annab Lufthansa kompensatsiooni suhtes vastuolulist infot.

Lufthansa teatas varem, et maksab igale hukkunu perele 50 000 eurot kahjutasu.

Õnnetus Germanwingsi lennukiga Airbus A320-200 leidis aset 24. märtsil lennul Hispaaniast Barcelonast Saksamaale Düsseldorfi.

Lennuk lendas Prantsuse Alpides 100 kilomeetri kaugusel Nice´ist vastu mäge. Hukkus 144 reisjat ja kuus meeskonnaliiget.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles