Raskemuusika legend Judas Priest külastab detsembris Eestit

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Judas Priest
Judas Priest Foto: Pressifoto

Judas Priest on tänaseks müünud üle 45 miljoni albumi. Detsembris on kultusbändi oodata Tallinnasse Saku Suurhalli, kus antakse kontsert oma värskeima albumi "Redeemer of Souls" esitlustuuri raames.

Judas Priest on väsimatult kontserte ja uut muusikat välja andnud alates aastast 1970. Debüütalbum “Rocka Rolla” (1974) tõi endaga kaasa bändi esimese rahvusvahelise tuuri, kuid laiemat kõlapinda leidis Judas Priest siiski järgmise albumiga – “Sad Wings of Destiny” (1976). Järjekorras kuuendat albumit “British Steel” (1980) peetakse kõigi aegade üheks parimaks metal-albumiks.

1982. aastal ilmunud plaadilt “Screaming for Vengeance” sai kõige populaarsemaks lugu pealkirjaga “You’ve Got Another Thing Comin” ning album ise tõusis topelt-plaatina staatusesse. 1990ndad märkisid bändi jaoks ehk kõige keerukamat dekaadi. Palju räägiti bändi sisepingetest ning kui aegade jooksul olid vahetunud trummarid, siis nüüd toimus ka lauljate vahetus - Rob Halfordi asemel alustas solistina Tim “Ripper” Owens. Tema häält kuuleb stuudioalbumitel “Jugulator” (1997) ja “Demolition” (2001) ning live-salvestustel “’98 Live Meltdown” ja “Live in London” (2003).

2003. aastal aga ühines Halford taas bändiga ning uus stuudialbum “Angel of Retribution”, mis nägi ilmavalgust kaks aastat hiljem, sai kriitikutelt kiita ning ka müüginumbrid näitasid, et album oli vägagi oodatud. 2008. aasta albumist “Nostradamus” sai bändi seni edukaim plaat erinevates muusikaedetabelites. 2010. aastal pälvis Judas Priest Grammy auhinna parima metal-esituse eest.

Judas Priesti värskeimat loomingut kuuleb plaadilt nimega “Redeemer of Souls”, mis ilmus eelmisel aastal ning on bändi järjekorras juba 17. stuudioalbum. Kitarrist Glenn Tipton on öelnud, et albumil on “18 lugu puhast klassikalist Priest-metalit”.

Eestis esineb Judas Priest 7. detsembril.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles