Ujulates ei tee silmi punaseks mitte kloor, vaid uriin

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Vida Press

Briti tervishoiuametnike uuring näitas, et ujulates ujumisel ei tee silmi punaseks mitte kloor, vaid hoopis seal leiduv uriin.

Lisaks uriinile leidub basseinivees ka higi ning need kaks koos moodustavad komponendi, mis mõjub silmadele halvasti, kirjutab The Telegraph.

Kõige enam esineb seda probleemi siseujulates, kus õhuvahetus on vilets ning vees leiduvaid kahjulikke aineid esineb ka õhus.

«Värske õhk on tähtis. Kloor puhastab basseinivett, kuid see ei tööta kui õhk ei liigu ja kahjulikke aineid on ka õhus,» teatasid eksperdid.

Kui ujulas on tunda tugevat kloori lõhna, siis viitab see halvale õhuringlusele. Kui aga ujulas on kloori lõhna minimaalselt, siis näitab see head õhu- ja veekvaliteeti.

Basseinivee asjatundjad ei soovita inimestel nende hoiatuse tõttu ujumisharjumusest loobuda.

«Ujumine on väga efektiivne moodus hoida end heas vormis ja tervise juures. Samas tuleks siiski jälgida, millise kvaliteediga on ujulas õhk ja vesi,» lisati.

Enne ujuma minekut tuleks end alati pesta ning mitte minna ujuma, kui ollakse külmetunud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles