Ugala toob Pärnusse “Stockmannid”

Silja Joon
, kultuuritoimetuse juht
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaks venda ja kaks ellusuhtumist, rollides on Andres Tabun ja Aarne Soro.
Kaks venda ja kaks ellusuhtumist, rollides on Andres Tabun ja Aarne Soro. Foto: Jaanus Laagriküll

10. novembril annab Pärnu Endlas külalisetenduse Viljandi teater Ugala, tuues külakostiks ligemale poolesaja näitleja ning vabatahtliku osavõtul etenduva “Stockmannid”.

Henrik Ibseni 1882. aastal kirjutatud näidend “Rahva vaenlane” (En Folkefiende) kannab Ugala teatri lavastuses pealkirja “Stockmannid” ja selle on lavastanud Andres Noormets Pärnu Endlast.

Noormetsa lavastuses on loo kaks tugisammast vennad Stockmannid, arst ja linnapea, kes peavad tegema linna seisukohast väga ebapopulaarseid, aga vajalikke otsuseid.

 Näidendi tegevus toimub väikelinnas, mis mingis mõttes on kogu ühiskonna väike mudel. Linna veevärgi ohtlik olukord aktiveerib ühiskonna ja seab nii inimesed kui otsustajad valikute ette. Linnaelanike omavahelised suhted muutuvad kriisisituatsioonis väga pingeliseks. Kõigil on võimalus valida, kas jääda endale kindlaks või hüüda kaasa enamusega. Näidend arutleb aususe, eetilisuse, tõe ja õiguse üle.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles