Sõnajalad kasutavad kopterit nagu igapäevasõidukit: suveperioodil seisab auto garaažis

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Oleg Sõnajalg
Oleg Sõnajalg Foto: Kanal 2

Rapla lennuväljal peeti täna lennupäeva ja teiste seas oli kohal perekond Sõnajalad, kes kasutab kopterit nagu igapäevasõidukit.

Eestis on umbes paarkümmend eralennukit ja veidi vähem on erakätes helikoptereid. Üks tuntumatest on perekond Sõnajalgadele kuuluv Robinson-tüüpi helikopter, mida samuti Kuusikul näha sai.

«Lennates on emotsioonid alati taevas. Lendamine on parim asi, mida inimene üldse teha saab,» ütles Oleg Sõnajalg. «Meie kasutame oma kopterit igapäevaselt. Suveperioodil on auto sisuliselt garaažis ja me lendame.»

«Kopteri suur eelis on see, et temaga saab maanduda peaaegu igale poole, eeldusel, et maaomanik lubab ja ohutus on tagatud. Kopter ei vaja lennuvälja, piisab platsist kümme korda kümme meetrit ja sinna saab maanduda. Arvestades, et Eesti on nii väike ja meil ei ole lennuväljasid eriti palju, siis väga praktiline liikumisvahend on Eestis kindlasti kopter,» seletas Sõnajalg.

Vaata Reporter.ee videot:

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles