Galerii: Seto Folgi esimene päev

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Värskas toimub reedest pühapäevani toimub festival Seto Folk. Vaata, mis toimus festivalil reedel!

Foto: Kristiina Sokk

Seto Folk on festival, kus muusika ja looduse koosmõjust sünnivad elamused ja tärkab inspiratsioon. Teemaga «Näitame keelt!» on festival võtnud fookusesse soome-ugri rahvaste keeled ja pärimusmuusika. Põnevad kontserdipaigad (hommiku- ja öökontserdid lodjal, järve ääres, talumuuseumi arhailises rehetoas jne) loovad õhkkonna, mis laseb muusikal kuulajaid tõeliselt kõnetada. Seto Folgi põnev matkaprogramm viib külastajad Setomaa metsadesse, kus RMK matkajuhid aitavad üles leida need erilised kohad, mis üksi avastades jääksid leidmata. Peresõbralikud lastealad teevad pisiperega festivali külastamise tõeliselt mugavaks. Laadaplatsil müüvad meistrid kohalikku  käsitööd, maitsta saab ehedat seto toitu ja koduõlut ning kogeda tõelist seto külalislahkust.

Foto: Kristiina Sokk

Keelt näitavad krussiskeelne Curly Strings, Udmurdi folk-rokkansambel Silent Woo Goore, Virumaa vägevaim viiuldaja Maarja Nuut, Gruusia meestelauluvägi Iberi koor (GEO), etnoprojekt AR-GOD Udmurdimaalt, Setomaa au ja uhkus Zetod, legendaarsed Kukerpillid, kõmrikeelne Walesi-Eesti duo Sild, võluv Tai tai Liivamaalt, elektroonilist pärimusmuusikat viljelev Epifolium, lummav loominguline kooslus Naised köögis, hiiukandlel gruuviv Pekko Käppi (FIN), hoogne ja sütitav Angus, lepaseree peal kulgevad Meelika Hainsoo ja Kulno Malva, hiiukandleid ja elektroonikat ühendav Puuluup, energilist soome-ugri tantsumuusikat mängivad Maailmamustrid, seto särtsbänd Kiiora, Anu Taul ja Tarmo Noormaa mulgikeelsete lauludega, Mari Kalkun, Tuulikki Bartosik ja Ramo Teder võrokeelsete lastelauludega, risurentsliromantilisi suurteoseid mängiv duo Ülemakstud Rentslihärrad, seto vanu laule esitav noorte naiste leelokoor Verska naase’, Udmurdimaa särasilmsed tudengid Chipchirgan (UDM), Väike Hellero vadja lauludega, Ütsiotsõ Lõuna-Eesti lauludega, Meel ja Toomas Valk seto vanade lõõtsalugudega, Klupp ja DJ Merike Paberits. Meestelaulus võtavad mõõtu Gruusia, Mordva, Virumaa ja Seto mehed.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles