Tahad normaalset kehakaalu? Hakka konservatiiviks

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Briti teadusväljaandes Proceedings of the National Academy of Science avaldatud uuringu kohaselt on konservatiivsete poliitiliste vaadetega isikutel kergem oma kehakaalu kontrolli all hoida ning kaalu langetada.

Teadlased leidsid, et on olemas seos poliitilise ideoloogia ja enesekontrolli vahel, edastab The Telegraph.

Uuringud paljastasid, et katsealustel, kes hindasid traditsioonilisi väärtusi ja olid konservatiivsed, oli suurem enesekontroll kui neil, kes pidasid end libraalideks ja pooldasid pidevaid muutusi.

Katsealustele tehti ka niinimetatud Stroopi test, milles tuli eristada värvi ja seda tähistavat sõna, mis oli hoopis teises toonis.

Leiti, et enim õigeid vastuseid andnutel oli suurem enesekontroll.

Veel ühes katses anti katsealustele ülesandeks lahendada anagramm ning uurijad võtsid aega kui kaua selleks kulus. Ilmnes, et tugeva enesekontrolli ja –distsipliiniga isikud tegid selle kiiremini ja paremini.

«Uuringus läbi viidud katsed näitasid, et parema enesekontrolliga isikud on konservatiivsemad ning väiksema enesekontrolliga isikud liberaalsemad. Mida suurem enesekontroll ja konservatiivsus, seda enam on tõenäoline, et suudetakse paremini kontrolli all hoida ka kehakaalu,» tegid uurijad kokkuvõtte.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles